Don, AJOFM: Clujul e judeţul cu cei mai mulţi disponibilizaţi din România în ultimii 5 ani

Don, AJOFM: Clujul e judeţul cu cei mai mulţi disponibilizaţi din România în ultimii 5 ani
Directorul AJOFM Cluj spune la Realitatea TV Cluj că la Tarniţa-Lăpuşteşti vor lucra până la 3.000 de persoane, dar avertizează că şi Nokia a anunţat cifre foarte mari, pentru a ajunge să angajeze mult mai puţini muncitori.

Daniel Don spune că de obicei angajările masive se fac în perioada de dezvoltare a companiei. "Aceste lucruri le-am observat încă de la instalarea Nokia la Cluj - cifrele vehiculate erau foarte spectaculoase, dar după după ani se ajunsese la o cifră de abia 2.000 persoane", explică el.

În acest moment cea mai spectaculoasă creştere în ce priveşte numărul de angajaţi e Fujikura pentru fabrica din Dej.

Clujul se află pe primul loc în România la locuri de muncă vacante şi depăşeşte din acest punct de vedere inclusiv Capitala.  "Sunt locuri de muncă reale, multe site-uri de joburi preiau locurile de muncă de pe site-ul agenţiei", spune Don. "Conform legii toţi angajatorii care au un loc vacant trebuie să-l comunice agenţiilor de ocupare.

De cealaltă parte, disponibilizările masive din ultimii ani au făcut Clujul judeţul cu cele mai multe disponibilizări din ultimii 5 ani - au concediat masiv Mechel Câmpia Turzii, Nokia, constructorul Autostrăzii Transilvania Bechtel, dar şi alţii, spune Don.

De menţionat, spune el, dintre cei disponibilizaţi de la Mechel 100 au fost angajaţi la Fujikura, dar jumătate au renunţat în ultimul an. "Fujikura nu ne-a explicat foarte clar", spune el, "dar mulţi spuneau că au încă indemnizaţie de şomaj, alţii  şi-au luat concedii medicale".

Comenteaza