Două universităţi clujene se implică într-un proiect de IT pentru studenţi al unei companii private

Două universităţi clujene se implică într-un proiect de IT pentru studenţi al unei companii private
O companie clujeană de tehnologia informaţiei recrutează studenți pentru a patra ediție a programului "Școala de excelență Talent IT", organizată cu Universitatea Tehnică, unde cursanţii primesc burse şi învaţă practic ce înseamnă crearea de software. Pentru prima dată de la deschiderea programului în urmă cu patru ani, în acesta a intrat ca partener şi Universitatea "Babeş-Bolyai".

Campania de recrutare şi selecţie din acest an începe astăzi şi se încheie în 16 noiembrie. Tinerii interesaţi de program se pot înscrie completând un formular de aplicare direct pe site-ul Şcolii de excelenţă.

Talent IT este un program demarat de compania clujeană de IT Brinel în 2009, adresat tinerilor pasionaţi de ştiinţă şi tehnologie care sunt în ultimii ani de studiu. În cadrul Talent IT, studenții sunt implicați în proiectele de software, hardware și comunicații, având acces la tehnologii şi echipamente de ultimă generație, puse la dispoziție de partenerii strategici ai Brinel, lideri mondiali IT&C între care HP, Microsoft, Oracle, IBM, Cisco şi alţii.


"TalentIT mi-a oferit oportunitatea de a experimenta cât de uşor este să înveți atunci când poți aplica în practică noţiunile teoretice", spune Victor Moldovan, unul dintre cursanţi, într-un comunicat de presă al Brinel. „Prin intermediul Şcolii de excelenţă Talent IT, studenţii noştri au beneficiat de un program de practică elaborat extrem de util, îmbogăţind baza teoretică din facultate", adaugă coordonatorul proiectului din partea UTCN, Bogdan Orza. "Ne bucură interesul tinerilor pentru acest program, iar implicarea studenţilor în proiecte reale este vizibilă şi în rezultatele şcolare foarte bune".


Pe parcursul programului, studenţii primesc o bursă lunară în valoare de 800 de lei, iar cei care doresc să se specializeze au posiblitatea de a urma cursuri și de a obține certificări în domeniul IT&C.


„După patru ani de la lansare, TalentIT este un program viabil, într-o continuă dezvoltare şi evoluţie", spune Cătălina Ciubotaru, directorul de resurse umane al Brinel. "Noutatea pentru acest an constă în extinderea programului şi la specializările cu profil tehnic din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, astfel ne asteptăm la o creştere semnificativă a numărului de aplicanţi". De la începutul programului, în acesta au fost implicaţi peste 30 de studenţi, selectaţi din peste 150 de aplicanți. "Ne propunem ca în perioada următoare să atragem tineri valoroşi şi să creştem numărul membrilor actuali cu 15 studenţi", adaugă Ciubotaru.


Din acest an universitar, UBB a devenit partener al Brinel în acest proiect, pentru a oferi studenţilor oportunitatea de a-şi completa pregătirea de specialitate prin implicarea şi participarea la proiecte reale, printr-un stagiu de practică într-o companie IT de prestigiu.

Brinel a fost fondată în 1991 în Cluj-Napoca și în prezent este unul dintre principalii furnizori români de soluții și servicii IT prin integrarea de software, hardware și comunicații. Are 165 de angajaţi în Cluj-Napoca, București, Oradea, Sibiu şi Braşov. Este cea mai mare firmă de IT din Cluj, după cifra de afaceri.

 

Comenteaza