După ce a modernizat Gara Cluj, BERD împrumută 175 milioane euro către CFR

După ce a modernizat Gara Cluj, BERD împrumută 175 milioane euro către CFR
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care a finanţat modernizarea gării din Cluj-Napoca, împrumută 175 milioane de euro către CFR, pentru plata datoriilor curente şi a investiţiilor programate.

"Investiţia va permite CFR să-şi restructureze bilanţul prin plata datoriilor pe termen scurt. Aceasta va disponibiliza bani pentru investiţii vitale şi lucrări de mentenanţă ce vor îmbunătăţi calitatea infrastructurii feroviare", explică BERD într-un comunicat de presă. Împrumutul va fi rambursat în două tranşe şi va finanţa şi o evaluare independentă a operatorului feroviar.

BERD a mai investit până acum şi în modernizarea gărilor din cinci oraşe mari din ţară, este vorba de Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Craiova şi TImişoara. BERD a investit până acum o jumătate de miliard de euro în infrastructura publică a României şi 6 miliarde în 300 de proiecte în România, în finanţe, infrastructură şi energie. Amintim, BERD este şi un important acţionar al Băncii Transilvania, cu sediul în Cluj, iar favorit pentru ocuparea funcţiei de director al BT este Andreea Moraru, angajat al BERD.

Amintim că staţia CFR din Cluj-Napoca a fost modernizată pentru 1,3 milioane de euro de compania grecească Diekat, iar lucrările au durat aproape patru ani.
Gara Cluj-Napoca este considerată monument istoric.

Comenteaza