Ecolor își testează angajații după ce a introdus roboți

Ecolor își testează angajații după ce a introdus roboți
La furnizorul IKEA din Jucu a început testarea personalului indirect productiv | Foto: Ecolor

Furnizorul clujean de mobilier pentru concernul IKEA vrea să îmbunățească activitatea personalului indirect productiv prin sesiuni de formare practică.  

"În această săptămână am organizat mai multe sesiuni de formare practică pentru colegii indirect productivi în liniile de ambalare. Scopul acestei acţiuni este de a înţelege dificultăţile şi problemele cu care se confruntă colegii noştri care lucrează acolo zi de zi, de a reflecta asupra lor şi de a încerca să găsim soluţii pentru o îmbunătăţire a acestei activităţi", spun reprezentanții Ecolor. 

Fabrica a decis în 2017 să recurgă la roboţi pentru a reduce costurile de producţie şi a elimina produsele cu probleme generate de erorile umane. „Brațe robotice, pentru mai multă forță: investim în automatizare pentru a face mai ușoară munca oamenilor! Vor fi instalate noi celule robotice, programate și configurate de colegii noștri cu experiență din departamentul tehnic”, anunţa conducerea Ecolor. 
 
Societatea clujeană a dat în funcțiune în 2018 o linie de fabricație cu echipamente de ultimă generație. Investiția va continua pentru a automatiza alimentarea și evacuarea liniei, dar și pentru a instala, în premieră, un sistem automat de control al calității. 

Ecolor este o companie privată cu capital suedez. Aceasta are 650 de angajați și produce mobilier pentru export, în principal către magazine și depozite IKEA. Firma-mamă este Gyllensvaans Möbler (Suedia), companie de familie, producător de mobilier din 1946 și furnizor al IKEA din 1952.

Fabrica de la Jucu are o suprafață construită de 57.000 mp, produsele finite fiind realizate din PAL și MDF. În fiecare zi livrează 15-20 camioane de produse finite. Director general este Carl Widell, consul onorific al Suediei la Cluj.

Ca acționar principal al Ecolor apare AB Gyllensvaans Falkoping Suedia (90%), Widell deținând 10% din capitalul social. Principalii producători de mobilă din România erau, în 2017, Aramis Invest (8,43% din piață), Taparo (3,41%), PGS Sofa & Co (3,13%), Ecolor (3,11%) și Aviva (3,05%).

Comenteaza