Elevii informaticieni, iniţiaţi în tainele muncii în IT

Elevii informaticieni, iniţiaţi în tainele muncii în IT
Elevii de la liceul de informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca pot afla mai multe despre piaţa muncii reală în domeniul IT prin intermediul unui parteneriat între instituţie şi Cluj Cluster It.

„Parteneriatul urmăreşte realizarea pe termen mediu a două obiective importante pentru noi, şi anume încurajarea elevilor de la profilul de informatică să urmeze o facultate de specialitate şi facilitarea înţelegerii de către aceştia a mediului de lucru dintr-o firmă de IT, a metodologiilor şi tehnologiilor folosite şi a oportunităţilor pe care le oferă o carieră în domeniul IT, în cadrul companiilor clujene", a menţionat Andrei Kelemen, directorul executiv al Cluj IT Cluster, cel mai important cluster IT la nivel naţional.

Parteneriatul a fost anunţat în data de 27 aprilie 2013, cu prilejul desfăşurării proiectului ITeam_net, sprijinit de către Cluj IT Cluster. Proiectul este inclus de Ministerul Educaţiei în calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene, competiţia fiind organizată de liceul amintit, în colaborare cu facultatea de matematică şi informatică a UBB şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Cluster Cluj IT este o asociaţie de tip cluster, ce are ca membri fondatori 23 de companii de IT, 2 instituţii de învăţământ superior, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca şi Universitatea Babeş-Bolyai, respectiv 7 instituţii publice şi organizaţii catalizator.

 

 

Comenteaza