Emerson își mută o divizie de la stat la privat în Cluj. Va activa la Gilău

Emerson își mută o divizie de la stat la privat în Cluj. Va activa la Gilău
Appleton produce componente electrice și de iluminat pentru medii industriale | Foto: Emerson

Unitatea de afaceri Appleton a grupului Emerson din județ va fi transferată din parcul industrial public Tetarom II (Cluj-Napoca) în parcul logistic privat Urbano (Gilău).

Emerson, companie globală de tehnologie, inginerie și producție cu sediul în SUA, a informat că extinde investiția și prezența pe piața locală. Aceasta a semnat un contract pe 10 ani pentru închirierea unui spațiu într-o locație nou construită Urbano Parks, unde va fi relocată unitatea sa de afaceri Appleton.

Aceasta activează în prezent în locația Emerson Cluj din Tetarom II. Conform oficialilor Emerson, noua locație închiriată pentru Appleton include 6.000 mp pentru birouri și activități de producție, oferind un spațiu mai mare comparativ cu locația actuală.

„Prin relocarea Appleton în noua locație oferim un spațiu mai nou și mai mare care să răspundă nevoilor clienților săi. Totodată, vrem să pregătim spațiul eliberat în urma mutării pentru oportunități viitoare de creștere a afacerii”, a precizat Alina Negru, directorul general al Emerson Cluj.

Mutarea sediului Appleton va începe în octombrie și va fi gata până la sfârșitul anului. Toți angajații Appleton Cluj vor fi transferați la noua locație. Appleton este un producător global de componente electrice și produse de iluminat pentru medii industriale și periculoase.

„Emerson este cel mai nou chiriaș al parcului industrial Urbano Parks, un proiect strategic pentru zona Clujului. Spațiile de lucru bine definite și fluxurile de acces controlate sunt gândite pentru a asigura securitatea oamenilor și a bunurilor.

Printre principalele beneficii ale parcului nostru industrial se numără standardele ridicate ale materialelor folosite și ale soluțiilor implementate. Sunt foarte încrezător că Emerson va găsi în Urbano Parks flexibilitatea, sprijinul și serviciile necesare pentru a se putea concentra cu ușurință asupra activitățiilor sale", a spus Daniel Paraschiv, cofondatorul Urbano Parks.

Emerson are 2.700 de angajați în Cluj-Napoca, iar valoarea investițiilor pe care Emerson a făcut-o aici din anul 2006 este de 150 milioane de dolari. Grupul are sediul în St. Louis, Missouri (SUA).

Urbano Parks este un dezvoltator imobiliar industrial din Cluj-Napoca fondat de Mircea Ilea, Daniel Paraschiv și Șerban Alexandru Paul. Parcul este situat în apropiere de Autostrada Transilvania, cu o suprafață de 16.500 mp de spații de producție ușoară, depozite și birouri. Alți 9.000 mp pentru spații industriale din clasa A sunt în construcție.

Concernul american a vândut în ultimii ani anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate. Diviziile Leroy-Somer şi Techniques Control au fost vândute japonezilor de la Nidec, în cadrul unei tranzacţii globale evaluate la 1,2 miliarde dolari.

Emerson a finalizat vânzarea platformei de afaceri Network Power, în 2016, şi a unităţilor de afaceri Leroy-Somer şi Techniques Control, în 2017. Operaţiunile din România ale divizilor Leroy-Somer şi Techniques Control au fost incluse, fiiind transferate în proprietatea Nidec. În acest proces, o parte a angajaților au fost mutați de pe platforma din Cluj-Napoca la Oradea.

Comenteaza