Eugen Teodorovici anunță o nouă ordonanță pentru modificarea Codului Fiscal

Eugen Teodorovici anunță o nouă ordonanță pentru modificarea Codului Fiscal

Eugen Teodorovici spune că proiectul acestui act normativ ar putea fi pus cel târziu vineri pe site-ul Ministerului Finanțelor.

"Este o discuție la Comisia de Buget Finanțe pe acest act normativ, ca membru al Guvernului pot să vă spun că săptămâna viitoare încercăm să introducem o noua ordonanță de urgență de modificare a Codului Fiscal cu mai multe aspecte care sunt foarte utile pentru economie, alături de care să aducem și câteva amendamente", a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Ministrul Finanțelor a mai adăugat că cel mai important amendament va viza posibilitatea firmelor de a alege tipul de impozit (pe profit sau pe cifra de afaceri), în anumite condiții.

"Cel mai important este cel legat de plafonul acela de un milion de euro sub care firmele să poată opta dacă plătesc impozit pe profit sau pe cifra de afaceri, desigur, cu două condiţii cumulative, şi anume un capital social de 45.000 de lei şi să aibă minim doi angajaţi. Este cel mai important element, pentru că până la 31 martie trebuie să se înregistreze într-un fel sau altul aceste companii", a mai spus Teodorovici, citat de hotnews.ro.

 

Comenteaza