Fabrica De’Longhi din Cluj are furnizor de subansambluri în România

Fabrica De’Longhi din Cluj are furnizor de subansambluri în România

Grupul Chimica a început să producă subansambluri pentru espressoare, acoperind golul lăsat de vânzarea fabricii de clăpari către Salomon.

„Lucrăm acum cu producătorul numărul unu din Europa pe segmentul de espressoare, pentru care producem subansambluri. Colaborarea a început pe final de 2018 - început de 2019, însă la scară foarte mică, cu sub 100 de oameni. Acum suntem peste 150. În zona asta de activitate există o cerere fantastică şi un potenţial uriaş de dezvoltare“, spune Gelu Stan, preşedintele directoratului.

El nu oferă numele producătorului, însă din datele ZF, singurul client al grupului pe acest segment este De’Longhi, care are în România două fabrici din care una mare la Jucu în Cluj şi o alta în Bihor.

Grupul Chimica a vândut recent o fabrică ce producea clăpari către gigantul Amer ce deţine brandul Salomon. Unitatea de producţie era de mulţi ani furnizor al Amer care a intrat astfel direct în producţie în România.

Chimica şi-a regândit între timp activitatea. „Una dintre cele mai dure lecţii pe care le-am învăţat la Chimsport (una dintre fabricile din grupul Chimica, care opera producţia din zona de sport, n. red.) este că e bine să nu ai legătură cu un singur client“.

Grupul Chimica este unul dintre jucătorii industriali importanți din România, cu o activitatea de peste 80 de ani. Companiile din grup activează în domenii precum: producția de plastic, vase și BLC, auto și electrocasnice.

Comenteaza