Fabrica La Colline se extinde pe Feleac

Fabrica La Colline se extinde pe Feleac
Producătorul de brânzeturi de capră a introdus și o gamă mixtă în acest an | Foto: La Colline

Producătorul lactatelor de capră La Colline a finalizat o investiţie de 500.000 de euro pentru o hală de 1.600 mp cu birouri şi spaţii de depozitare.

„Ne lipsea hala din punct de vedere logistic. Partea de depozitare şi sortare ne lipsea. Ne gândim să facem şi o cameră frigorifică mai mare să avem o rezervă ca volum şi în cazul în care una dintre camerele frigorifice pe care le avem ar intra în pană“, spune Ovidiu Spînu, fondatorul producătorului Super Lactis, conform ZF.

Anul viitor, societatea plănuieşte investiţii pentru un transformator şi un generator electric. „Ne gândim la diversificare - sunt mulţi care ar consuma zer din lapte de capră, la asocierea cu alţi mici producători de lactate cu gamă şi sortimentaţie asemănătoare, dar complementară, dar şi la pieţe de export - românii din străinătate“.

Super Lactis procesează 700.000 l de lapte de capră pe an şi produce 100 de tone de lactate. „Avem două rute de colectare şi mergem 100 km în jurul unităţii de procesare. Dincolo de această distanţă preţurile de transport şi colectare devin prea mari, ar trebui volume mari de lapte pentru a fi rentabil transportul“.

Scăderea din sectorul de restaurante se simte, în contextul în care 10% din afaceri erau realizate acolo. În 2020 compania a dezvoltat o nouă gamă de lactate, dintr-un mix de lapte de capră şi de vacă, gândită în sistem de criză, cu preţuri aproape la jumătate faţă de cele doar din lapte de capră. 15-25% din business este realizat la export (Ungaria, Slovacia şi Cehia). Super Lactis lucrează cu 16 oameni şi nu a concediat de la începutul crizei.

Comenteaza