La Colline: "Vânzările noastre de brânzeturi au avut un recul fără precedent"

La Colline: "Vânzările noastre de brânzeturi au avut un recul fără precedent"

Închiderea restaurantelor, magazinelor și grădinițelor a avut un impact negativ asupra vânzărilor de produse din lapte de capră fabricate la Cluj.

Pandemia generată de coronavirus a produs efecte nedorite în fabrica de la poalele Feleacului. Restaurantele, hotelurile, grădinițele și multe magazine s-au închis, vânzările de lactate de capră înregistrând în martie, aprilie și mai un recul fără precedent. Acestora li s-a adăugat și faptul că, odată cu venirea primăverii, a început un nou sezon de lactație; prin urmare cantitatea de lapte a crescut, timp în care piața s-a blocat.

“Am onorat toate contractele cu fermierii de la care achiziționăm laptele și cărora le-am fost aproape la bine și la greu. Am reușit să  păstreze întreaga echipă de angajați, fără să reducă normele sau salariile. Când nu existau comenzi, echipa a făcut ordine în fabrică și prin curte, a măturat, lustruit și vopsit cu încredere că lucrurile se  vor îndrepta”, relatează reprezentanții La Colline.

”Am intrat pe piața producătorilor de lactate alegând o nișă considerată de mulți ca fiind riscantă. În acea perioadă, interesul pentru produsele din lapte de capră era scăzut, beneficiile acestui lapte erau puțin cunoscute, iar încrederea consumatorilor în produse naturale autentice oscila permanent. Am ajuns chiar să creăm un soi de comunitate a iubitorilor de lactate de capră, crescuți și educați de noi în spiritul aprecierii produselor românești de calitate”, spune Ovidiu Spînu, proprietarul La Colline.

Fabrica va ieși din criza coronavirusului cu o gamă nouă, constând dintr-o combinație de 55% brânză de capră și 45% de vacă. Produsele fabricate de societatea Super Lactis Cluj sunt create după o rețetă tradițională franceză, dar folosind materie primă de la fermele de capre din Transilvania și nu conțin conservați sau alți aditivi. Unele sortimente au adăugate condimente sau trufe adunate din pădurile din Transilvania.

Comenteaza