Familia Timofte scoate Transilvania Construcții de la bursă

Familia Timofte scoate Transilvania Construcții de la bursă
Andrei Timofte deține cel mai mare pachet de acțiuni la compania clujeană | Foto: TCC

Investitorii în compania de dezvoltări imobiliare Transilvania Construcţii Cluj (TCC) care îşi vor exercita dreptul de retragere vor primi un preţ cu 35% mai mare faţă de cel din piaţă.

Acţionarii au aprobat retragerea acţiunilor societăţii de la tranzacţionare în cadrul Bursei de Valori București şi transformarea ei într-o societate de tip închis. Preţul stabilit de evaluatorul Veridio pentru investitorii care îşi vor exercita dreptul de retragere este de 155 lei/acţiune, cu 34,8% mai mare faţă de preţul de piaţă al acţiunilor, potrivit calculelor realizate de ZF.

Societatea va achita preţul acţiunilor către acţionarii care şi-au exercitat dreptul de retragere în 15 zile lucrătoare de la primirea solicitării. Data de înregistrare a fost stabilită pentru 23 septembrie.

Compania este controlată în proporţie de 59,15% de Andrei Timofte, director general al societăţii, în timp ce tatăl acestuia, Mircea Timofte, preşedintele consiliului de administraţie, deţine 35,6% din capitalul social.

Deci împreună au 94,8% din compania cu 92 de milioane de lei capitalizare. Cei doi au preluat controlul TCC în 2013, cumpărând 50% din acţiuni de la Societatea de Investiții Financiare Banat-Crişana, după ce anterior Gabriela Timofte, soția președintelui, vânduse 29% către SIF1.

TCC și-a extins activitatea la nivel naţional, prin dezvoltarea unui parc logistic la Bacău, pe 8 ha. Compania operează două parcuri logistice în regiunea Transilvaniei, care asigură majoritatea afacerilor sale, și deține clădirea de birouri Novis Plaza, din parcul industrial Tetarom I din Cluj-Napoca.

Comenteaza