Familia Timofte vrea să scoată Transilvania Construcţii de la bursă

Familia Timofte vrea să scoată Transilvania Construcţii de la bursă
Mircea și Andrei Timofte, la inaugurarea TRC Park, din parcul industrial Tetarom III

Oamenii de afaceri Andrei și Mircea Timofte s-au decis să retragă de la Bursa de Valori București (BVB) compania de dezvoltări și investiții imobiliare Transilvania Construcții Cluj (TCC).

Administratorii companiei au convocat acţionarii în 12 martie pentru a aproba retragerea voluntară a acţiunilor societăţii de la tranzacţionare în cadrul BVB și transformarea acesteia în una de tip închis, conform TCC. În cadrul adunării, acţionarii vor prezenta şi raportul unui evaluator cu privire la preţul pe acţiune care urmează a fi plătit acţionarilor minoritari în cazul retragerii.

Acţiunile se tranzacţionau la BVB în scădere cu 16,7% de la începutul anului, TCC ajungând la o capitalizare de 80 de milioane de lei, conform ZF. Compania și-a modificat profilul de activitate din construcții în închirieri și a decis anul trecut că le va plăti acționarilor care nu au votat schimbarea și vor să se retragă 112 lei/titlu, preţ stabilit de un evaluator independent.

VEZI Investitorii care se retrag primesc 112 lei pe acțiune

Dreptul de retragere putea fi exercitat în 30 de zile de la data de 4 iunie. În 2019, administratorii au fost mandatați pentru contractarea de credite bancare până la 30 de milioane de euro și stabilirea garanțiilor necesare contractări, decizii propuse de directorul general Andrei Timofte.

TCC și-a extins activitatea la nivel naţional, prin dezvoltarea unui parc logistic la Bacău, pe 8 ha. Compania operează două parcuri logistice în regiunea Transilvaniei, care asigură majoritatea afacerilor sale, și deține clădirea de birouri Novis Plaza, din parcul industrial Tetarom I Cluj-Napoca. Ea este controlată în proporţie de 59,1% de Andrei Timofte.

Tatăl acestuia, Mircea Timofte, preşedintele consiliului de administraţie, are 35,6%. Cei doi deţin 94,8% din companie. Ei au preluat controlul TCC în 2013, cumpărând 50% din acţiuni de la Societatea de Investiții Financiare Banat-Crişana, după ce anterior Gabriela Timofte, soția președintelui, vânduse 29% către SIF1.

Comenteaza