Finanţele Publice Bacău scot la vânzare un avion de pasageri preluat de la o companie indiană

Finanţele Publice Bacău scot la vânzare un avion de pasageri preluat de la o companie indiană
Finanţele Publice Bacău au declanşat procedurile pentru vânzarea la licitaţie a unui avion de pasageri care a fost cedat în favoarea statului român de o companie aeriană din India din cauza costurilor ridicate cu repararea aeronavei sau preluarea acesteia.

O aeronavă de pasageri, cu o capacitate de 70 de locuri, va fi scoasă la licitaţie în perioada următoare de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bacău, după ce avionul a fost cedat statului român de Compania MDLR Airlines din India, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De fapt, compania indiană a abandonat aeronava la societatea Aerostar Bacău, acolo unde o adusese pentru reparaţii.

"Avionul a fost preluat de Finanţele Publice Bacău în luna august 2013, după ce proprietarul a renunţat benevol din cauza costurilor mari cu reparaţiile sau preluarea aeronavei în India. Acum se face evaluarea avionului pentru stabilirea preţului de pornire a licitaţiei, ulterior urmând a fi scos la vânzare", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al AJFP Bacău, Adrian Anghel.

Odată cu vânzarea aeronavei, o parte din bani vor ajunge în conturile firmei care s-a ocupat de aducerea avionului la Aerostar Bacău în vederea reparaţiilor.

Acesta este cel de-al doilea avion scos la licitaţie de Finanţele Publice Bacău, după ce anul trecut a vândut o altă aeronavă de pasageri către o firmă din Prahova, cu suma de 360.000 de lei.

Etichete
Comenteaza