Firmele mici din Cluj care își reduc poluarea pot primi 58.000 de euro de la UE

Firmele mici din Cluj care își reduc poluarea pot primi 58.000 de euro de la UE

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a lansat o schemă de vouchere şi de servicii suport pentru inovare în economia circulară, care se adresează întreprinderilor mici şi mijlocii din industriile prelucrătoare, agroalimentară, textile, sănătate și domeniul apei.

Prin patru apeluri de proiecte care se vor desfășura în perioada octombrie 2018 – martie 2020, programul de accelerare C-Voucher alocă 4,2 milioane de euro pentru a sprijini 66 de firme din Europa să dezvolte, să implementeze și să adopte soluții de economie circulară prietenoase cu mediu, precum prelungirea duratei de viață a produselor, reutilizarea deșeurilor generate ori simbioza industrială.

Termenul de depunere a aplicațiilor pentru primul apel de proiecte este 30 noiembrie 2018. Proiectele se pot depune în limba engleză, pe platforma on-line dedicată programului. În urma preselecției primului apel, 12 de firme din Europa vor fi primi 2.000 de euro pentru a participa la un atelier de susținere a nevoilor de optimizare a afacerii și a soluțiilor inovative, șase dintre ele urmând a fi incluse timp de nouă luni în programul C-Voucher.

Acestea vor beneficia astfel de un voucher de 58.000 de euro pentru dezvoltarea și implementarea soluției prin atragerea servicii de cercetare-dezvoltare-inovare și vor fi asistate de un consultant dedicat de tip designer în procesul de restructurare a modelului de afaceri și a fluxului tehnologic de producție. 

Proiectul va fi implementat de către un consorțiu internațional din șase state format din agenții de dezvoltare, acceleratoare, clustere și universități, fiind finanțat din programul de cercetare-dezvoltare-inovare Orizont 2020 al Comisiei Europene. Programul a fost promovat în cadrul unui eveniment denumit “Economia circulară și ținte de dezvoltare durabilă”, de la Prefectura Cluj.

Comenteaza