Fitch reconfirmă ratingurile Băncii Transilvania

Fitch reconfirmă ratingurile Băncii Transilvania
Agenţia de evaluare Fitch Ratings a reconfirmat ratingul IDR pentru finanțări pe termen lung al Băncii Transilvania (BT) Cluj la BB, cu perspectivă stabilă, iar nivelul ratingului de viabilitate, la bb.

Ratingul de viabilitate al băncii are la bază profitabilitatea generală, creşterea BT fiind susținută de capacitatea internă de a genera capital, relevă raportul. Acțiunile de rating pentru banca din Cluj sunt IDR pe termen lung în valută - BB, perspectivă stabilă; IDR pe termen scurt în valută - B; ratingul de viabilitate - bb; ratingul de sprijin - 5; plafonul ratingului de sprijin - fără plafon.
 
În opinia Fitch, eficiența operațională şi cheltuiala redusă cu provizioanele au susținut rezultatele financiare BT. Conform agenţiei, capitalul de bază este solid, reflectat în indicatorul de adecvare a capitalului la riscuri, de 19,6%, la sfârșitul primului semestru din 2017. Fitch estimează că rezultatele BT înainte de provizionare vor fi în continuare pe o tendinţă crescătoare.

Fitch este una dintre cele mai importante agenţii de rating din lume, alături de Moody's şi de Standard & Poor's. BT se afla pe locul doi pe piaţa bancară din România, în funcţie de valoarea activelor, după BCR şi înaintea BRD - GSG.

Comenteaza