Florin Cîţu: Guvernul „lucrează la amendarea OUG 114/2018”

Florin Cîţu: Guvernul „lucrează la amendarea OUG 114/2018”
| Foto: cotidianul.ro

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a declarat la Digi 24 că în prezent Guvernul lucrează la amendarea OUG 114/2018 şi o "soluţie" va fi anunţată de premierul Ludovic Orban zilele următoare.

Este vorba despre controversata ordonanţă 114/2018, care a suprataxat mediul de afaceri. Câțu a precizat că statul a încasat „mai puţin decât trebuia” în urma aplicării taxelor cuprinse în ordonață.

„De exemplu, la taxa bancară nu am încasat ce era estimat acolo, şi mai mult a creat probeleme. A încasat ceva, dar nu ce era în buget. Problema este alta cu Ordonanța 114. A creat probleme în economie și scăderea creșterii economice de la 5,5 la 4 la sută se datorează în mare parte acestei OUG 114, pentru că a pus frână multor sectoare din economie”, a spus Florin Cîţu pentru sursa citată.

OUG 114 a fost dată de Guvernul Dăncilă cu câteva zile înainte de sfârșitul anului 2018 ți a fost puternic criticată de mediul de afaceri. Ordonanța conținea o serie de măsuri și taxe care au afectat mai multe sectoare din economie. Ulterior, aceasta a fost amendată prin OUG 19/2019 după discuții cu Banca Națională, băncile comerciale, fondurile de pensii private Pilon II și mediul de afaceri.

Comenteaza