Forumul de Securitate Cibernetică în Energie de la Cluj / Emil Boc: "Trebuie să fim pregătiți. Nu cred că este o chestiune DACĂ, ci CÂND se vor întâmpla și în România atacuri cibernetice"

Forumul de Securitate Cibernetică în Energie de la Cluj / Emil Boc: "Trebuie să fim pregătiți. Nu cred că este o chestiune DACĂ, ci CÂND se vor întâmpla și în România atacuri cibernetice"

Primarul Emil Boc a avut o intervenție, vineri, în cadrul primei ediții a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie, organizat la Cluj-Napoca de către Distribuție Energie Electrică Romania (DEER).

Forumul de Securitate Cibernetică în Energie, organizat de Distribuţie Energie Electrică România, are loc vineri și sâmbătă, la Cluj-Napoca, eveniment care îşi propune să reunească toţi actorii importanţi din Energie şi Tehnologia Informaţiei.

Aflat într-o vizită în Statele Unite ale Americii, edilul Clujului, Emil Boc, a intervenit, vineri, prin apel video în cadrul conferinței.

"Vreau să o felicit pe doamna director general Mihaela Suciu pentru două lucruri: în primul rând pentru că a organizat această conferință de excepție la Cluj și în al doilea rând pentru tema aleasă, cea care vizează securitatea cibernetică. Unii spun că suntem doar la câteva click-uri distanță de un dezastru cibernetic. Este mult adevăr în această frază și vedem că războaiele prezentului vedem că deja sunt hibride, cu atât mai mult războaiele viitorului vor fi tot hibride", a spus Emil Boc.

Primarul a afirmat că am ajuns într-un moment în care "securitatea cibernetică nu mai este o poveste, ci o realitate": "Securitatea cibernetică nu mai este o poveste, o temă de conferințe, ci o realitate care se întâmplă sub ochii noștri. Cel mai bun lucru este să fim pregătiți. Eu nu cred că este o chestiune DACĂ, ci CÂND se vor întâmpla și în România atacuri cibernetice. Până acum am avut noroc că nu am avut un atac cibernetic major".

Primăria Cluj-Napoca este vizată zilnic de atacuri cibernetice, a spus Boc.

"Noi la primărie avem în fiecare zi atacuri cibernetice minore. Încercăm să facem față, avem o strategie, avem responsabili, avem un plan de recuperare, o grilă bugetară, un plan de comunicare în situație de criză - adică să funcționeze orașul indiferent ce se întâmplă, dar, gândiți-vă că această securitate cibernetică nu vizează doar zona administrativă locală. Acum discutăm de sectorul energetic - este vital pentru funcționarea structurilor statului român, o infrastructură critică, de aceea cu atât mai mult trebuie să fim pregătiți. Avem nevoie de cultura securității cibernetice și această conferință aduce acest avantaj competitiv României", a declarat primarul Emil Boc.

 

Comenteaza