Fotoliile şi canapelele firmei care construieşte Tower Park, scoase la licitaţie de Finanţe. Vezi documentul

Fotoliile şi canapelele firmei care construieşte Tower Park, scoase la licitaţie de Finanţe. Vezi documentul
După ce un subcontractor a început să demonteze ferestrele din ansamblul imobiliar Tower, redenumit Cluj Nou, în contul unei datorii neonorate, proprietarul ansamblului este executat silit şi de Finanţe: scaune, faxuri, fotolii şi alte obiecte care aparţin firmei au fost scoase la licitaţie.

Un copiator color multifuncţional, un fax, două canapele, fotolii din piele, scaune directoriale şi o masă de şedinţe au fost scoase la mezat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj într-o licitaţie programată pentru 5 iulie. Bunurile aparţin Sterling International Development SRL, noul proprietar al ansamblului rezideţial Tower, construit pe terenul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) în cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca. Copiatorul a fost evaluat la peste 11.000 de lei, canapelele costă 1.800 şi respectiv 1.500 de lei iar faxul costă nu mai puţin de 460 de lei, sume la care se adaugă şi taxa pe valoare adăugată.

Bunurile au fost scoase la licitaţie în baza Codului de Procedură Fiscală, care prevede că bunurile sechestrate de DGFP sunt valorificate prin licitaţie.

Sterling International Development a ajuns să rămână şi fără geamurile montate la ansamblul imobiliar, din cauză că  firma care a contractat aceste servicii nu a fost plătită. Vezi detalii

Totodată USAMV a decis rezilierea contractului de închiriere a terenului pe care a fost construit ansamblul imobiliar. Senatul USAMV a decis în 20 ianuarie să demareze „toate acţiunile judiciare şi demersurile extrajudiciare", inclusiv rezilierea contractului de asociere semnat în 20 aprilie 2007. Senatul mai cere predarea posesiei terenului înapoi la USAMV, suportarea pagubelor asocierii de către societăţile care au preluat proiectul şi solicitarea de despăgubiri. De acţiuni se ocupă chiar rectorul Doru Pamfil.

Ansamblul Tower Park a fost preluat în august anul trecut de la foştii proprietari de două firme, care au înfiinţat Sterling International Development SRL.

Comenteaza