Free Now va introduce taxiurile de lux la Cluj

Free Now va introduce taxiurile de lux la Cluj
Grupul internațional de mobilitate operează în 17 țări din lume

Aplicația de mobilitate Free Now a activat un serviciu prin care se poate opta pentru transportul cu mașini noi sau premium. Acesta este deja disponibil în capitală și urmează să fie extins la nivel național. 

Statisticile Free Now consemnează că la un an de la lansare au fost comandate 7 milioane de curse, cu distanță medie de  5,5 km și un timp mediu de 20 de minute. Aplicația s-a extins în primul său an de prezență în țară, în ciuda efectelor pandemiei asupra pieței de transport alternativ.

Clever Taxi a fost numele inițial al aplicației. Free Now a apărut inițial în București, fiind disponibilă apoi în Cluj, Brașov, Iași, Constanța, Oradea, Timișoara. Ultimul serviciu activat este lansarea flotei Confort, România fiind singura țară din cadrul grupului care îl oferă. 

Prin acesta pasagerii pot comanda mașini mai noi sau premium din noua flotă, direct din aplicație, opțiunea fiind afișată alături de Ride și Taxi, după selectarea destinației de călătorie. De asemenea, a fost lansat și un serviciu de business, cu plata curselor de către angajator, folosit în special ca urmare a pandemiei.  

Românii au donat 3.000 de curse gratuite pentru medici și personal auxiliar din București și Cluj-Napoca, iar 500 de mașini ale șoferilor voluntari au fost dotate cu panouri care despart scaunele din față de bancheta din spate, conform Free Now.

Compania este prezentă în 17 piețe din Europa și America Latină, prin 2.200 de angajați, cu activități de mobilitate și ridesharing, consemnând 45 de milioane de utilizatori. Principalii săi concurenți din România sunt GoCab, Star Taxi, iar pe segmentul de ridesharing, Uber și Bolt.

Comenteaza