Mii de curse de taxi gratuite pentru medicii și asistenții din Cluj și București

Mii de curse de taxi gratuite pentru medicii și asistenții din Cluj și București

Românii au donat 3.000 de curse gratuite prin intermediul aplicației Free Now (Clever) pentru personalul medical și auxiliar care se implică activ în combaterea coronavirusului și în gestionarea stării de urgență din București și Cluj-Napoca.

Prin secțiunea Heroes din aplicație, acest personal poate comanda curse și se poate deplasa gratuit în perioada stării de urgență, în baza legitimației de serviciu. Pentru desfășurarea în siguranță a curselor, Free Now a echipat 500 de mașini ale șoferilor voluntari cu panouri care despart scaunele din față și bancheta din spate.

”În această perioadă dificilă, e îmbucurător și de apreciat că românii dau dovadă de solidaritate și sunt alături de medicii aflați în prima linie în lupta împotriva coronavirusului, ceea ce se vede și în numărul mare de curse donate. Ne dorim ca toți medicii să poată merge gratuit în perioada stării de urgență și facem tot ce se poate pentru desfășurarea în siguranță a curselor”, a declarat Anca Gherle, Public Affairs Manager la Free Now.

Sumele donate pot asigura mai multe curse, dar și sprijin financiar pentru șoferii voluntari, pentru cheltuielile cu carburantul și cu măști, dezinfectanți și mănuși necesare pentru desfășurarea în condiții cât mai sigure a curselor.

Free Now a recomandat șoferilor parteneri să dezinfecteze integral habitaclul o dată pe zi, iar după fiecare cursă mânerele portierelor și alte suprafețe cu care pasagerii intră în contact. Inițiativa este susținută și de aplicația yeParking, care adună o comunitate de 10.000 de șoferi.

Comenteaza