Parcările clădirilor de birouri din Cluj, nefolosite la potențial

Parcările clădirilor de birouri din Cluj, nefolosite la potențial

Clădirile de business din Cluj ar obține în plus câteva zeci de mii de euro fiecare dacă și-ar eficientiza parcările pe care le administrează, arată un studiu al YeParking. Gradul zilnic de ocupare a acestor parcări nu depășește 80%.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

“Pentru o clădire cu 200 de locuri de parcare, 60 de locuri de parcare sunt zilnic libere. Aceasta înseamnă 60 de mașini în minus, în jurul unei singure clădiri. În majoritatea parcărilor clădirilor de business din România există mai puține locuri de parcare, în comparație cu numărul angajaților care vin la birou cu autoturismul.

Așadar, în mod frecvent, solicitările pentru închirieri sunt uriașe. O parte din angajați pot fi plecați în delegații, pot fi în concediu sau aleg să lucreze de acasă. În tot acest timp, acele locuri ar putea produce sume de bani, deloc de neglijat. Pentru parcarea unei clădirii cu o capacitate de 1.100 de locuri, zilnic, 220 de locuri stau nefolosite.

La un calcul simplu, aceste spații nefolosite pot să genereze venituri extra care ar depăși 180 de mii de euro în decursul unui an și mai mult să vină în întâmpinarea nevoii tot mai stringente a șoferilor în a găsi opțiuni de parcare. Cu o singură aplicație prin care să monitorizeze, zilnic, locurile lăsate libere de chiriași, proprietarii clădirilor ar putea să permită pentru acele parcări - plata pe oră sau pe zi.

Astfel, cei care vin la birou sau în zonă, dar nu au un loc de parcare, ar putea fi notificați în timp real că au posibilitatea de a staționa în parcarea clădirii, pentru anumite intervale orare sau chiar zile. Monetizarea se poate face, de asemenea, tot online”, conform YeParking.

Opt din 10 români preferă metode alternative de plată, atunci când vor să părăsească o parcare cu barieră, potrivit unui studiu Tritech Group publicat în vară. Modelul dă rezultate în țări precum Marea Britanie și are tot mai multă popularitate în Polonia. A apărut recent și în România, unde conceptul de Park Sharing este folosit în orașe mari precum București, Cluj-Napoca, Brașov, Oradea sau Iași.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza