Friesland Cluj îşi schimbă directorul de resurse umane

Friesland Cluj îşi schimbă directorul de resurse umane
Alexandra David va activa ca responsabil de resurse umane (HR) al companiei FrieslandCampina România (FCR) Cluj, funcție din care coordonează activităţile pentru 700 de angajați.

Aceasta are 11 ani de activitate în funcții de retail, marketing și resurse umane în companii multinaționale și în industria de retail. David a deținut diferite roluri în domeniul resurse umane, acumulând experiență atât operațională, la nivel local, în cadrul Sephora Balkans (HR Director Balkans), cât și corporate, în departamentul global de resurse umane al grupului LVMH, unde a coordonat proiecte de dezvoltare HR, managementul talentelor și recrutare la nivel internațional.
 
„Împreună cu întreaga echipă vom lucra la consolidarea activităților de HR în linie cu strategia de dezvoltare a companiei, creșterea talentelor interne și întărirea unei culturi organizaționale orientate catre performanță, feedback și evoluție continuă”, a declarat Alexandra David. Timp de şapte ani funcţia de director de resurse umane a fost deţinută de Carmen Nicula, care era şi membră a board-ului director.

Societatea din Cluj are de anul trecut şi un nou director general, Cornel Cărămizaru, care l-a înlocuit pe Jan Willem Kivits, care a condus operațiunile în ultimii trei ani, numit director general al FrieslandCampina Rusia.

Producătorul de lactate Napolact Cluj a fost dizolvat de anul trecut, prin înglobarea sa în FCR, prin fuziunea celor două. În acel moment, Napolact mai avea doar 175 de angajaţi, în timp ce FCR avea 241 de salariaţi.

FCR a inaugurat un departament de dezvoltare a relației cu fermierii, cu rolul de a monitoriza implementarea programelor de dezvoltare a fermelor din Transilvania care furnizează laptele pentru brandul Napolact și creșterea sustenabilă a rețelei de ferme partenere.

Compania face parte din grupul olandez Royal FrieslandCampina, prezentă pe piața din România cu brandurile Napolact, Milli, Oke și Dots. Printre companiile importante din piaţa românească figurează Lactalis (afaceri de 839 milioane lei), Friesland (558 de milioane), Danone (484 de milioane), Olympus (338 de milioane), Hochland (216 milioane), Simultan (143 de milioane). 

Comenteaza