Hidroelectrica plăteşte dividende de 1 miliard. Beneficiari: doi acţionari

Hidroelectrica plăteşte dividende de 1 miliard. Beneficiari: doi acţionari
Societatea de stat Hidroelectrica anunţat plata integrală a dividendelor aferente exerciţiului financiar 2016, în valoare de 1,03 miliarde de lei către cei doi acţionari ai săi: Ministerul Energiei (80,06%) şi Fondul Proprietatea (19,94%).

Iniţiativa vine în conformitate cu hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor nr. 7 din data de 29 mari,  prin care s-a aprobat repartizarea profitului pe baza prevederilor legislative în vigoare. 
 
Hidroelectrica, lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii de sistem, companie de importanţă strategică pentru siguranţa sistemului energetic naţional, are astfel o contribuţie semnificativă la capitalul celor doi acţionari şi în acest an. 
 
Administrată în prezent în sistem dualist, de un consiliu de supraveghere şi de un directorat, compania a raportat un profit brut de 744 de milioane de lei în primele cinci luni ale anului, cu 26% mai mult decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă din 2016.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza