Hossu: "Închiderea Mechel transformă Câmpia Turzii într-un oraş-fantomă"

Hossu:
Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, spune că închiderea Mechel Câmpia Turzii va transforma comunitatea într-un oraş fantomă.

Hossu a venit astăzi la Câmpia Turzii, unde este programat un miting de protest împotriva închiderii fabricii. "Nu faptul că pleacă e problema, nu am nimic împotrivă, dar intenţia lor nu e să vândă altcuiva, ci de a tăia, ceea ce înseamnă o imposibilitate de a relansare a aceleiaşi activităţi de către altcineva. Statul ar trebui să răscumpere la aceeaşi valoare sau să oblige Mechel să găsească un cumpărător. Ideea de a permite să se taie combinatul ca să valorifice fierul care există şi să radă tot, pe motiv că e privat, este inacceptabilă. Nu e o restructurare, ci o disponibilizare masivă - mai ales într-o comunitate monoindustrială", a spus acesta.

Liderul sindical adaugă că problema de fond a comunităţii este nu că va fi închis combinatul, ci toată comunitatea va cădea. "Va scădea comerţul, oamenii nu vor mai avea bani să cumpere. Va fi o chestiune în elipsă ce va duce la transformarea Câmpiei Turzii într-un mic oraş-fantomă. Nu vor mai exista oameni interesaţi să stea în comunitate dacă nu există o sursă de existenţă. Ce se întâmplă cu Mechel trebuie să dea de gândit pentru tot sectorul siderurgic", afirmă preşedintele Cartel Alfa.

O soluţie ar putea fi facilităţile la achiziţionarea de energie electrică, susţine Hossu. "E clar că operatorii mari consumă energie electrică substanţială. Este aberant ca din cauza unor autorităţi care ventilează bani cu nemiluita să continuăm politica băieţilor deştepţi la nivel structural. De ce e nevoie de intermediari şi nu se pot face contracte direct cu furnizorii de energie?", spune liderul sindical.

Comenteaza