Hotelurile Clujului se trezesc la viață, după pandemie

Hotelurile Clujului se trezesc la viață, după pandemie
Royal Classic este programat să devină funcțional din 1 iunie

Unități turistice din Cluj precum Opera Plaza, Royal Classic sau Transilvania și-au anunțat reintrarea pe piață, după o lungă perioadă în care au stat închise. 

Cel dintâi hotel de cinci stele din municipiu, Opera Plaza, a fost redeschis luni, la două luni după ce acesta își întrerupea activitatea din lipsă de clienți.

“Ne e dor de voi, așa că am decis ca pe 18 mai să ne reluăm activitatea. Pentru că ne pasă de comunitatea noastră, am luat toate măsurile de igienă și de precauție pentru a vă proteja în tipul șederii, atât pe voi, cât și pe noi”, au transmis reprezentanții unității turistice.

Hotelul din centrul Clujului anunța acum două luni că își oprește activitatea în urma lipsei de clienți provocate de criza coronavirusului. Unități turistice din Cluj-Napoca precum Royal Classic sau Alex & George au făcut atunci aceeași mișcare. DoubleTree by Hilton (City Plaza) a devenit între timp centru de depozitare a echipamentului destinat luptei împotriva coronavirusului.

Un alt hotel din zona centrală, Transilvania (3*) s-a redeschis și el, iar Royal Classic (3*) va fi din nou funcțional peste două săptămâni. "Vă anunțăm că pregătim redeschiderea hotelului din data de 1 iunie. Vă asigurăm de implicarea noastră totală în asigurarea respectării condițiilor de protecție în contextul actual de pandemie", au transmis proprietarii Royal Classic.

Pe de altă parte, conducerea hotelului West City (4*) a decis să demareze un proiect de renovare a camerelor în perioada decretată ca stare de urgență în România.

În martie, opt unități hoteliere din Cluj, cu 800 de angajați, au solicitat autorităților naționale și locale să le scutească de taxele și impozitele pe tot acest an pentru a face față crizei generate de coronavirus. Domeniile cele mai afectate erau turismul, industria ospitalității, transporturile, susțineau hotelierii clujeni.

La începutul lunii martie, opt unități hoteliere din Cluj, având 800 de angajați, au solicitat autorităților naționale și locale să le scutească de taxele și impozitele pe tot acest an pentru a face față crizei generate de coronavirus. Domeniile cele mai afectate de criza coronavirusului erau turismul, industria ospitalității, transporturile, susțineau hotelierii clujeni.

Sute de astfel de unități turistice din România au fost închise în martie din lipsă de clienți și a evenimentelor anulate, pe fondul epidemiei de coronavirus, relevă datele Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR). “Gradul de ocupare a hotelurilor la nivel național a scăzut în prima săptămână din martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 64 la 22%”, a declarat Călin Ile, președintele FIHR.

Comenteaza