Le-au „scos ochii" cu câteva tichete de masă

Le-au „scos ochii
Noua conducere a combinatului din Câmpia Turzii le-a promis foştilor angajaţi că va căuta soluţii pentru a le plăti acestora salariile compensatorii promise.

Foştii angajaţi ai combinatului Mechel Câmpia Turzii au primit, după protestele de miercuri, tichetele de masă restante de la noua conducere a fabricii. În ceea ce priveşte cele trei salarii compensatorii pe care ar fi trebuit să le primească până în cursul zilei de ieri, foştii salariaţi ai Mechel Câmpia Turzii au doar promisiuni că „se caută soluţii până în 15 martie". Ioan Pascu, liderul sindicatului combinatului Mechel, este hotărât că dacă nu se vor vira banii foştilor angajaţi până în patru martie, să se judece cu noua conducere.

Mai mulţi foşti angajaţi ai combinatului Mechel, liderul de sindicat al companiei, dar şi prefectul Gheorghe Vuşcan şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, au avut ieri o întâlnire cu noua conducere a combinatului din Câmpia Turzii, ca urmare a vânzării fabricilor grupului cu suma simbolică de 52 de euro. Astfel, aceştia au discutat despre situaţia combinatului şi a plăţilor compensatorii cu Olga Chumakova, directorul pentru relaţia cu autorităţile de la Mechel şi fiica proprietarilor firmei Invest Nikarom, cei care au cumpărat combinatul Mechel, dar şi cu Oleg Svedakov, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Mechel.

După discuţiile cu reprezentanţii autorităţilor şi ai foştilor angajaţi, conducerea Mechel nu a dorit să facă nicio declaraţie presei, însă şi-a transmis mesajul prin intermediul prefectului şi al ministrului pentru dialog social. „Concluziile ne dau speranţe. Colegii de la compania Mechel ne-au confirmat că nu vor să închidă capacitatea de la Câmpia Turzii, dar au nişte probleme deosebite. Ei au preluat toate cele cinci companii şi unde reuşesc să producă bani, aduc şi injectează în celelalte, inclusiv în Câmpia Turzii. Plăţile compensatorii trebuie să se întâmple până în 15 martie, conform documentelor pe care le-au semnat ", a declarat Vuşcan. El crede că noii investitori vor dezvolta capacităţile de producţie ale Mechel. „Şi-au luat angajamentul că fac toate demersurile pentru a găsi resurse de finanţare (a plăţilor compensatorii - n. red). Toate conturile lor sunt blocate, au o grămadă de credite", a adăugat Vuşcan.

„Am încredere. Eu sunt încrezătoare. A lipsit dialogul şi asta a dus la o stare tensionată. Ei au făcut precizarea că până la data de 15 martie identificăm soluţii de a găsi resurse financiare din altă parte să le injectăm aici. Prin lege, sunt obligaţi să dea aceşti bani, important este să îi dea cât mai repede şi nu în urma unui proces", a spus Doina Pană, Ministrul delegat pentru Dialog Social. Ioan Pascu, liderul sindicatului de la Mechel, a fost dezamăgit de discuţiile purtate cu conducerea rusă a combinatului. „Să le mulţumim că au venit până aici, dar nu s-au angajat la nimic? Sper să repornească combinatul într-un viitor. Dacă până în 4 martie nu plătesc salariile compensatorii, mergem în instanţă", a spus Pascu.

 

Comenteaza