Libertatea face încă un pas înspre Liberty Center: a primit azi avizul de urbanism

Libertatea face încă un pas înspre Liberty Center: a primit azi avizul de urbanism
Planul Urbanistic Zonal (PUZ) realizat pentru transformarea fostei platforme de producţie a fabricii de mobilă Libertatea în centrul tehnologic Liberty Center a primit azi avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU).

Proiectul intră în şantier cu reamenajarea clădirii fostei fabrici, dinspre strada Gării, urmând ca ulterior să fie abordate şi noile construcţii, a precizat arhitectul Adrian Borda, cel care a susţinut documentaţia. Amintim că noul complex va fi realizat după un proiect semnat Chapman Taylor, birou cu sediu în Capitală selectat drept câştigător în urma unui concurs de concept lansat de dezvoltatori. La documentaţia necesară obţinerii de avize colaborează însă birou local Planwerk.

Fosta unitate de producţie Libertatea, amplasată pe 4,5 ha, va fi reconvertită în centru cu spaţii destinate unor companii din ITC, cercetare-inovare, centre de excelenţă şi cercetare în domeniul medical. Proiectul Liberty Center Technological Park include spaţii pentru birouri şi publice: săli de expoziţie, centre de sport, zone de alimentaţie publică, o clinică medicală, spaţii verzi. Complexul va ajunge la clădiri ce vor totaliza 35.000 mp de spaţii. Cele din cărămidă ale fostei fabrici vor fi combinate cu imobile de sticlă şi acoperişuri verzi.

Libertatea este deţinută de Fribourg Development, subsidiara unui fond de investiţii cipriot controlat de Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova şi ex-adjunct al companiei Rompetrol.

Vezi detalii despre cum va fi transformată fabrica în spaţii de birouri pentru IT

 

Comenteaza