Mechel Câmpia Turzii, vândut la fier vechi

Mechel Câmpia Turzii, vândut la fier vechi
Acţionarii de la Mechel Câmpia Turzii nu au bani de salarii şi, potrivit sindicaliştilor, vor să vândă la fier vechi combinatul. Acţionarii nu au bani nici pentru începerea producţiei, previzionată pentru luna aprilie.


„Propunerea domnului Shvedakov a fost să semnăm un protocol între sindicat şi Nikarom Invest, prin care noi, ca sindicalişti, să fim de acord să vindem 4.000 de tone de fier vechi din laminor, cantitate prognozată să acopere cheltuielile cu o parte a salariilor, într-o primă fază. Nu am acceptat aşa ceva", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu. El susţine că, în urma întrevederilor avute cu acţionarii Nikarom Invest la Târgovişte, în cursul acestei săptămâni, producţia de 2.500 de tone de sârmă zincată pe care o au în vedere acţionarii nu se poate concretiza din lipsa banilor. Ieri au ieşit în stradă 100 de oameni pentru că nu şi-au primit salariile compensatorii. Protestele vor continua şi săptămâna viitoare.

„Mâine vom prelungi autorizaţia pentru proteste şi pentru toată săptămâna viitoare, în intervalul orar 10 - 12, pentru că acţionarii au spus că nu au bani de salarii şi ele nu vor fi achitate nici în 15 martie, aşa cum au promis", au declarat sindicaliştii.

Comenteaza