Mechel intră în insolvenţă

Mechel intră în insolvenţă
Tribunalul Comercial din Cluj a decis azi: combinatul siderurgic din Câmpia Turzii intră în insolvenţă din cauza datoriilor mari.

În instanţă s-au prezentat astăzi mai mulţi dintre creditorii care solicită intrarea în insolvenţă a combinatului, precum şi reprezentanţii Mechel care au solicitat şi ei declanşarea acestei proceduri, invocând datorii de aproximativ 120 milioane de euro.

Amintim că pe rolul Tribunalului Comercial au fost înregistrate şapte cereri de acest gen - 6 din partea unor creditori şi una din partea debitorului. Instanţa a decis conexarea tuturor dosarelor şi urmează ca în cursul zilei de azi să dea o soluţie.

Avocatul Stan Târnăveanu, care reprezintă combinatul Mechel, a declarat că se doreşte reorganizarea activităţii combinatului şi nu intrarea în faliment. Pe de altă parte, liderul de sindicat Ioan Pascu, prezent şi el la proces, este de părere că nu se doreşte redresarea fabricii şi a amintit faptul că nu s-a respectat promisiunea de a se relua activitatea combinatului, programată mai întâi pentru 10 aprilie, iar apoi - pentru 15 aprilie.

Liderul de sindicat nu mai crede în promisiunile ruşilor.

"Au afirmat ca pornesc in 10 aprilie, ba ca in 15. Eu va garantez ca nu pormesc nici in aceasta saptamana . Cred ca n-au de gand sa reporneasca. Se doreste altceva", a spus Ioan Pascu, lider de sindicat.

Compania Mechel a achitat la începutul săptămânii salariile compensatorii celor 720 de oameni disponibilizaţi în luna februarie, cât şi salariile restante, avansurile pe luna aprilie şi primele de Paşte celor 380 de angajaţi rămaşi în combinat. În total, datoriile către salariaţi se ridicau la peste 3 milioane de lei.

 

Comenteaza