Mechel mai dă afară 400 de angajaţi de la Câmpia Turzii

Mechel mai dă afară 400 de angajaţi de la Câmpia Turzii
Grupul siderurgic Mechel a decis ieri să mai concedieze 438 de angajaţi ai combinatului din Câmpia Turzii. Aceştia se alătură altor 400 concediaţi în primăvară.

"S-a decis ieri la Târgovişte, a fost un Consiliu de Administraţie special pentru situaţia de la Câmpia Turzii", a spus liderul de sindicat Ioan Pascu. "Ne-au spus aceeaşi poezie - că nu sunt comenzi, că dacă se schimbă situaţia şi apare ordonanţa de urgenţă (cerută de Mechel în primăvară pentru stoparea concedierilor, care se referă la scutirea de la plata CAS a persoanelor aflate în şomaj tehnic-n.red.) atunci vor renunţa la concedieri", a spus Pascu.

Vezi aici detalii despre concedieri


Mechel motivează situaţia cu patru argumente - scăderea drastică a vânzărilor şi înregistrarea unor pierderi financiare "semnificative", conjunctura nefavorabilă pe piaţă şi respectiv lipsa cererii. O dată cu decizia concedierilor colective, Mechel a luat şi alte hotărâri care urmăresc să reducă din cheltuieli: s-a interzis efectuarea orelor suplimentare, unde a fost posibil a fost scos schimbul III, iar majorările de salarii ndividuale, precum şi primele, au fost suspendate.


"În urma reevaluării situaţiei financiare a societăţii după prima etapă a concedierilor colective, s-a hotărât continarea procesului de restructurare a activităţii, prin desfiinţarea celor 444 posturi dni cele 799 ce erau avute în vedere iniţial pentrudesfiinţare".

Primii concediaţi, 250 de persoane, vor părăsi definitiv poarta fabricii în septembrie, iar restul de 188 persoane vor fi concediate în octombrie.

Comenteaza