Mechel pune condiţii Statului: reeşalonarea datoriilor şi suprataxă la exportul de fier vechi ca să nu dea oamenii afară

Mechel pune condiţii Statului: reeşalonarea datoriilor şi suprataxă la exportul de fier vechi ca să nu dea oamenii afară
Conducerea combinatului Mechel a cerut Consiliului Judetean Cluj si Guvernului reeşalonarea datoriilor şi o suprataxă la exportul de fier vechi. De asemenea, ruşii vor să fie anunţaţi când sunt organizate licitatii, pentru a putea participa. Cu toate acestea, nu au promis că vor reduce numărul de disponibilizaţi. Conducerea a anunţat săptămâna trecută că, din luna iunie, aproape 800 de muncitori vor fi trecuti in somaj.

Conducerea Mechel susţine că, în primele zece luni ale anului 2011, combinatul a mers pe profit, dar in ultimele două luni ale anului s-au inregistrat pierderi din cauza cresterii cu 80% a pretului la materie prima si la utilitati.

Acesta este motivul pentru care s-a luat decizia concedierii a 799 de muncitori.

Oficialii Mechel s-au angajat că vor reduce cheltuielile cu 29%, dar acest lucru nu înseamnă automat că vor micşora şi numarul disponibilizaţilor. La combinat nu se va mai lucra în schimbul 3 şi nici în weekenduri. Săptămâna viitoare, directorul Mechel pentru Europa de Est se va întâlni, la Cluj, cu prefectul Florin Stamatian si cu un reprezentat din Ministerul Industriilor, pentru a căuta împreună soluţii, spun sursele REALITATEA TV Cluj.

Comenteaza