Mechel redeschide producţia. La Tărgovişte. În Câmpia Turzii, foştii angajaţi protestează pentru salarii

Mechel redeschide producţia. La Tărgovişte. În Câmpia Turzii, foştii angajaţi protestează pentru salarii
După ce a închis combinatul din Câmpia Turzii şi au lăsat pe drumuri sute de oameni, Mechel anunţă astăzi că a realizat azi primele livrări de oţel - beton, la combinatul din Târgovişte.

"După repornirea cu succes a producției în data de 15 martie, Mechel Târgoviște a început și onorarea comenzilor", anunţă noul proprietar al combinatelor, Invest Nikarom, într-un comunicat de presă livrat de pe o adresă de e-mail creată pe outlook.com. "Ca urmare a contractelor deja realizate, primele livrări de oțel beton de anul acesta pleacă, începând de astăzi, către companii de pe piața internă".

"În conformitate cu noua strategie, vânzarea produselor se va putea face de acum pe baza contractelor cu distribuitori sau consumatori finali. Această decizie vizează eficientizarea și dinamizarea vânzărilor, precum și o mai bună corelare a acestora cu producția. Scopul final este acela de a putea oferi clienților tradiționali, dar și celor noi, termene de livrare cât mai scurte. De asemenea, se încearcă o politică de prețuri realistă, în acord cu piața și cu situația economică reală", mai arată Invest Nikarom.

În ce priveşte combinatul din Câmpia Turzii, decizia noului proprietar a fost să taie o parte dintre utilaje şi să le valorifice la fier vechi, pentru a putea plăti astfel salariile compensatorii pentru foştii angajaţi. Aceştia din urmă protestează în faţa combinatului de mai bine de o săptămână şi cer nu pornirea combinatului, ci primirea sumelor compensatorii.

Citeşte aici toate ştirile despre proteste şi combinatul din Câmpia Turzii

Comenteaza