Mini-AJOFM pentru viitorii şomeri de la Nokia VIDEO

Mini-AJOFM pentru viitorii şomeri de la Nokia VIDEO
O mini Agenţie Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru şomerii de la Nokia. Asta pregăteşte conducerea AJOFM, care vrea să acceseze 15 milioane de euro, din fonduri europene pentru a-i ajuta pe angajatii care vor fi disponibilizati de la Nokia. Aceştia vor fi sprijiniti pentru a-si găsească cât mai repede un loc de muncă si vor urma cursuri de recalificare profesională.

Imediat după anunţul închiderii fabricii de la Nokia, conducerea AJOFM a realizat un program prin care să acceseze fondul european de ajustare a globalizării. Reprezentanţii instituţiei spun că astfel de proiecte au fost depuse şi de alte state europene, inclusiv de Germania, cu ocazia plecării Nokia de la Bochum. În cadrul proiectului, la Cluj, AJOFM intenţionează să creeze o miniagenţie destinată exclusiv concediaţilor de la Nokia.

"Vom crea o miniagenţie care se va ocupa de toate", spune directorul AJOFM Cluj, Daniel Don. În cadrul proiectului, concediaţii de la Nokia vor fi puşi în legătură cu posibilii angajatori, dar vor primi şi bani pentru a depăşi mai uşor această perioadă. Ei nu vor mai putea însă accesa şi alte proiecte destinate şomerilor.

 

Proiectul AJOFM Cluj va purta numele de "centru de tranziţie de la job la smartjob" şi în perioada următoare urmează să fie prezentat autorităţilor europene de la Bruxelles pentru a fi aprobat.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Alex Dascălu

Comenteaza