Ministrul pentru dialog social, la Câmpia Turzii: "Mechel a respectat contractul de privatizare la virgulă"

Ministrul pentru dialog social, la Câmpia Turzii:
Liviu Pop, ministrul pentru dialog social, afirmă spune la Câmpia Turzii că investitorul care a
cumpărat combinatul siderurgic Industria Sârmei în 2003, Mechel, a respectat contractul de privatizare "la virgulă", deşi acum grupul rus anunţă închiderea fabricii şi trimiterea în şomaj a aproape tuturor angajaţilor.

"Marţi am avut o întâlnire cu ambasadorul Rusiei şi mi-a zis că a avut o întâlnire cu directorii economici ai grupului, care au explicat că nu pot cumpăra curent de pe piaţa liberă şi că acesta s-a scumpit, iar piaţa de desfacere a scăzut", a spus Pop, într-o discuţie cu sindicatele şi autorităţile locale din Câmpia Turzii.

"Din punctul de vedere al privatizării, nu-i putem prinde cu nicio virgulă. Pe primii trei ani totul s-a respectat. N-am crezut, am crezut că nu înţeleg eu şi am trimis specialişti şi de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală să verifice, dar au respectat contractul", a adăugat ministrul.

Grupul siderurgic Mechel a anunţat că va disponibiliza încă 800 de angajaţi ai combinatului din Câmpia Turzii până la sfârşitul acestui an, urmând ca în fabrică să muncească doar 280 de salariaţi, într-o singură secţie ce va fi subordonată unui alt combinat din grup, Ductil Steel Buzău. Tehnic, astfel, Mechel Câmpia Turzii va fi închisă, în ciuda eforturilor autorităţilor de a încerca ameliorarea situaţiei. Vezi aici detalii despre privatizarea Mechel

Comenteaza