Srilankezii vor primi la De’Longhi salarii de până la 2.500 de lei

Srilankezii vor primi la De’Longhi salarii de până la 2.500 de lei

Muncitorii din Sri Lanka abandonați pe Aeroportul Internațional Henri Coandă (AIHC) au fost angajați la o companie importantă din județul Cluj. Aici, pe lângă salarii, ei vor beneficia de tichete de masă și de cazare.

Concediați și alungați de angajatorul din Botoșani, iar ulterior abandonați pe AIHC, cei 34 de muncitori din Sri Lanka și-au găsit un nou loc de muncă. În cursul dimineții zilei de joi, cetățenii asiatici au ajuns în comuna Jucu. Aici, toți cei 34 de muncitori vor lucra pentru producătorul de electrocasnice De’Longhi România, cel mai mare exportator din judeţ, conform Digi 24.

Într-o fază premergătoare angajării, srilankezilor li s-a efectuat triajul epidemiologic, le-a fost luată temperatura, apoi se vor odihni în spațiile special amenajate. Ulterior, muncitorii din Sri Lanka vor parcurge testările medicale si psihologice, vor fi instruiţi şi echipaţi corespunzător înainte să se alăture celorlalți angajați de la fabrica de componente electronice din Jucu, a anunţat compania.

Firma din județul Cluj a asigurat transportul de la Bucureşti şi cazarea în apropierea fabricii, urmând să semneze contracte de muncă, respectând aceleaşi condiţii de salarizare şi de pregătire ca ale tuturor celorlalți angajaţi de la Jucu.

”Decizia Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale de a accepta oferta companiei noastre de preluare a muncitorilor din Sri Lanka ramaşi fara contract ne bucură foarte mult. Am putut remedia o situaţie dificilă pentru aceşti oameni, într-un timp record şi am demonstrat, de asemenea, celor care aleg să părăsească România pentru munci sezoniere, că există de lucru aici, acasă, în condiţii corecte, de respect şi de securitate”, a precizat conducerea companiei De’Longhi România.

La noul loc de muncă, cei 34 de muncitori vor primi tichete de masă și salarii între 1.500 și 2.500 de lei. Vor avea cazarea asigurată în apropierea fabricii. Directorul general al De'Longhi România, Carmen Petcu, a declarat că muncitorii din Sri Lanka vor lucra ca operatori în linii de asamblare aparatură electrocasnică.

Comenteaza