Napochim îşi majorează capitalul social

Napochim îşi majorează capitalul social
Producătorul clujean de material plastic Napochim SA îşi majorează capitalul social, după ce acţionarii au decis în acest sens în aprilie, în adunarea generală a acţionarilor.

Capitalul social al societăţii va fi majorat cu 4,3 milioane de lei, prin emiterea unui număr de până la 43,7 milioane de acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei fiecare. Acţionarii primesc 0,6 titluri noi pentru fiecare acţiune deţinută. Perioada de subscriere începe astăzi şi se încheie în 29 iunie.

Napochim a disponibilizat la sfârşitul anului trecut mai bine de jumătate din personal, iar din cei 104 salariaţi are acum doar 54. "Nu avem perspective de angajare în acest an", spune directorul executiv al companiei, Lucian Dardai, care adaugă însă că Napochim va avea ca ţintă în acest an aceeaşi cifră de afaceri de anul trecut, de 6 milioane de lei. "Având în vedere restructurarea, aceasta e ţinta noastră reală şi vrem să ne-o asumăm", a spus el.

Producţia Napochim a fost închisă o perioadă, la sfârşitul anului trecut, dar reluată în acest an. "Am repornit şi mergem pe comenzi externe - în Polonia, Germania şi Italia. Ne axăm pe produse industriale, şi vom încerca să mergem în continuare şi pe segmentul de bunuri de larg consum. Am câştigat doi clienţi industriali în plus în acest an, ceea ce cred că e important", a adăugat Dardai. 

Cei mai importanţi acţionari ai Napochim sunt societatea de investiţii financiare Broker SA şi omul de afaceri Andrei Cionca.

Etichete
Comenteaza