Neogen cumpără 20% dintr-o platformă finanțată de milionarul clujean Mircea Ilea

Neogen cumpără 20% dintr-o platformă finanțată de milionarul clujean Mircea Ilea

Furnizorul de servicii de depozitare și procesare a comenzilor magazinelor online Frisbo a primit o investiție de 500.000 de euro de la Neogen și va ajunge la o evaluare a business-ului de 3 milioane de euro.

Neogen va achiziționa adițional de la fondatori părți sociale de 100.000 de euro și va deține 20% din Frisbo. „Pentru a integra mai mulți operatori logistici și a permite magazinelor online să acceseze ușor acest tip de servicii din fața calculatorului, dezvoltarea aplicațiilor Frisbo și automatizarea completă a întregului proces este absolut necesară. Pentru asta e nevoie să investim în dezvoltarea produsului Frisbo”, a precizat Bogdan Colceriu, fondatorul afacerii.

Frisbo gestionează procesele operaționale și logistice a 70 de business-uri din țară, localizate în orașe precum Cluj, București, Brașov, Timișoara dar și din țări precum Olanda, Elveția sau Bulgaria care vând online în România. Planul pe care îl are compania pe termen lung include extinderea la nivel regional, uitându-se spre piețele învecinate și regionale.

Neogen a ales să investească 500.000 de euro în Frisbo atrasă de potențialul mare a e-fulfillment-ului în România și de oportunitatea de extindere a start-up-ului pe piețe emergente din afara țării. Frisbo operează hale în Brașov, București, Giurgiu și Cluj. “Frisbo poate deveni cel mai mare depozitator din Europa, fără să dețină în proprietate niciun depozit”, a declarat Călin Fusu, director Neogen.

În 2017, Frisbo a ridicat o primă rundă de investiții de 250.000 euro la o evaluare de 1,5 milioane euro de la investitorul clujean Mircea Ilea. Acesta a fost unul dintre fondatorii operatorului TV cablu Astral Telecom Cluj, vândut cu peste 400 de milioane de dolari grupului UPC, tranzacţie în urma căreia fiecare dintre acţionari a primit între 4 şi 17 milioane de dolari. Ilea a mai fost implicat în afaceri din domeniile imobiliar, financiar-bancar, alimentaţie publică sau media. 

Neogen s-a specializat pe dezvoltarea de business-uri de succes de tip marketplace în zona online, cele mai importante fiind BestJobs, Vivre, Clever Taxi (vândută grupului Daimler) și iTaxi.md. Investiția în Frisbo vine la scurt timp după o investiție în Conso.ro, un portal de comparare a prețurilor la credite și la servicii financiare.

Comenteaza