Noile "cantine" ale studenților din Cluj: restaurantele care livrează în cămine

Noile "cantine" ale studenților din Cluj: restaurantele care livrează în cămine

Cluj-Napoca se află în topul orașelor în care studenții comandă cel mai mult mâncare de pe internet, alături de București și de Iași.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit Foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, 5% din totalul comenzilor pe platformă au fost realizate de către studenți în cele două săptămâni de la începerea anului universitar. În ultimul an, comenzile online de mâncare în campusurile studențești au înregistrat o creștere de 42%. 

În ceea ce privește campusurile universitare, primele trei în topul comenzilor online de mâncare sunt Complexul Studențesc Regie și West Gate Studios din București, urmate de Campusul Studențesc Tudor Vladimirescu din Iași.

„Comenzile studenților pe platfoma foodpanda au reprezentat un procent important în primele două săptămâni de la începutul anului universitar, procent care estimăm că va crește semnificativ pe parcursul anului, mai ales în lunile de iarnă. Timpul rapid de livrare, procesul facil de comandă, diversitatea bucătăriilor pe care le au la dispoziție pe platformă, dar și lipsa unui spațiu propice preparării mâncării în foarte multe cazuri sunt doar câțiva dintre factorii care îi determină pe aceștia să comande preparate online”, declară Andreea Petrișor, managing director al Delivery Hero România.

Conform datelor furnizate de companie, suma medie pe care o plătesc studenții pentru o comandă este de 48 de lei, iar modalitatea de plată preferată de aceștia este cea în numerar, la livrare. Cele mai multe comenzi sunt plasate în jurul prânzului și al cinei, în intervalele orare 12:00-13:00 și 19:00-20:00.

De la începutul anului universitar, cele mai comandate preparate culinare online de către studenți au fost pizza țărănească, meniurile crispy de pui, sandvișurile cu piept de pui, supa de pui cu tăiței și crema de zahăr ars.

Foodpanda.ro, parte a grupului Delivery Hero, e cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu 1.500 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu, Pitești, Târgu-Mureș, Baia Mare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza