O companie din Big4 cu prezenţă la Cluj bagă 60 milioane $ în Europa Centrală şi de Est

O companie din Big4 cu prezenţă la Cluj bagă 60 milioane $ în Europa Centrală şi de Est
O companie de audit din Big Four, cu o sucursală la Cluj, anunţă că investeşte 60 milioane de dolari (43 milioane euro) pentru a-şi extinde prezenţa în Europa Centrală şi de Est.

Compania de audit PriceWaterhouseCoopers investeşte 60 de milioane de dolari în Europa Centrală şi de Est (CEE) în următorii trei ani pentru a-şi extinde gama de servicii, pentru dezvoltarea profesională a specialiştilor săi şi pentru a-şi întări astfel poziţia de lider al pieţei serviciilor de consultanţă profesională.

Investiţiile vor fi finanţate de către PwC Marea Britanie şi se vor concentra îndeosebi pe recrutarea de specialişti de top din pieţele din Europa Centrală şi de Est şi detaşarea de parteneri şi directori din întreaga reţea globală PwC ţările din regiune.

"Pe măsură ce pieţele pe care activăm devin mai sofisticate, clienţii au aşteptări din ce în ce mai mari de la noi", explică directorul general al PWC pentru CEE, Michael Kubena. "Iar PwC va trebui să vină cu o ofertă de produse şi servicii îmbunătăţită pentru a-şi păstra şi consolida poziţia de lider de piaţă în regiunea noastră. De-a lungul anilor ne-am adâncit cunoştinţele specifice fiecărei industrii şi am ridicat ştacheta serviciilor profesionale. Parteneriatul cu firma PwC din Marea Britanie ne va permite să accelerăm ritmul de investiţii în ţările din Europa Centrală şi de Est şi să ne dezvoltăm specialiştii pentru a ne sprijini clienţii şi capacitatea de a genera o creştere profitabilă şi susţinută".

Potrivit raportului PwC Global Annual Review, există cinci mari tendinţe la nivel global care vor modela viitorul lumii afacerilor. Una dintre acestea este schimbarea raporturilor de putere economică de la ţările dezvoltate către cele emergente. Următorul deceniu va marca un punct de inflexiune în acest proces, pe măsură ce pieţele emergente îşi vor extinde influenţa globală. În 2009, Produsul Intern Brut (PIB) al celor mai mari 7 economii emergente (E7) a fost de aproximativ două treimi din PIB-ul celor mai mari şapte economii dezvoltate (G7). Până în 2050, acest raport va fi inversat, iar PIB-ul agregat al E7 va fi aproape dublu faţă de cel al G7.

„Investim în reţeaua noastră globală în statele în care există potenţial semnificativ de dezvoltare. Este esenţial să fim bine poziţionaţi să ne asistăm clienţii pretutindeni şi să beneficiem de pe urma dezvoltării rapide a economiilor emergente, precum şi să dezvoltăm parteneriate cu noi clienţi de pe aceste pieţe şi să-i ajutăm să crească", a adăugat Ian Powell, Preşedinte şi Senior Partner PwC Marea Britanie.

Această investiţie se va concentra pe industriile, pieţele şi serviciile care se aşteaptă să aibă o dinamică accelerată- în mod deosebit în pieţele mai mari, precum Rusia şi Polonia, dar şi în ţările din regiune cu rate ridicate de creştere economică, precum şi a sectoarelor cu potenţial mare de dezvoltare - petrol şi gaze naturale, utilităţi, industria minieră, servicii financiare şi sectorul public.

„PwC a avut ca prioritate întotdeauna dezvoltarea echipei sale. În cei peste 20 de ani de când suntem prezenţi în România am format mii de specialişti în diverse domenii. Recenta alianţă dintre PwC Europa Centrală şi de Est şi PwC Marea Britanie ne va întări echipa cu specialişti de vârf în toate liniile de servicii şi în industriile relevante, ajutându-ne să ne consolidăm poziţia de lideri distinctivi ai pieţei serviciilor de consultanţă din România", a precizat Vasile Iuga, Managing Partner, PwC Europa de Sud-Est.


PwC a fost prezentă în Europa Centrală şi de Est de mai bine de 20 de ani. În prezent, firma are 280 de parteneri şi peste 7000 de specialist în 54 de birouri din 29 de ţări. Suntem singura firmă de servicii profesionale care are o reţea integrată care acoperă toată regiunea Europei Centrale şi de Est, precum şi în Comunitatea Statelor Independente.

Etichete
Comenteaza