Şomerii indemnizaţi refuză locurile de muncă din cauza salariilor mici VIDEO

Şomerii indemnizaţi refuză locurile de muncă din cauza salariilor mici VIDEO
Deşi suntem în plină criză economică iar un loc de muncă este din ce în ce mai greu de găsit, în Cluj există şomeri care refuză joburile, pentru că salariile sunt prea mici. Oamenii spun că e mai rentabil să stai acasă.

Şomerii care stau acasă primesc 500 de lei indemnizaţie de la Stat, în vreme ce salariile oferite sunt de 700 de lei.


un clujean care este în căutarea unui loc de muncă la începutul acestui an, are în medie o pretenţie salarială de 500 de euro, in timp ce angajatorii ofera de cele mai multe ori salariul minim pe economie, adică 700 de lei. In plus cele mai multe locuri de munca disponibile la Ajofm sunt pentru muncitori necalificarti, ceea ce nu este pe placul tinerilor absolventi de facultate.

Daniel Don, directorul AJOFM, spune că nivelul de salarizare este într-adevăr o problemă. "Foarte multe persoane refuză repartizarea, trimiterea către un loc de muncă, din cauza nivelului de salarizare", explică el.

Aproximativ jumătate din totalul locurilor de muncă înregistrate la AJOFM  oferă un salariu apropiat sau egal cu indemnizaţia de şomaj. Banii pe care îi primeşte un român fără loc de muncă este de 490 de lei.

Clujenii sunt sfătuiţi totuşi să accepte locurile de muncă , chiar daca nivelul de salarizare nu este tocmai pe placul lor. Şomerii care refuză de două ori locurile de muncă oferite îşi pierd indemnizaţia de şomaj.

În acest moment, la AJOFM sunt disponibile peste 500 de locuri de muncă.

 

Comenteaza