Peste 1.000 de joburi vacante în Cluj săptămâna viitoare

Peste 1.000 de joburi vacante în Cluj săptămâna viitoare
Numărul locurilor de muncă vacante în Cluj depăşeşte 1.000 şi este, astfel, cel mai mare din provincie, arată datele livrate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) în urmă cu puţine minute.

Cele mai multe locuri de muncă vacante, disponibile la angajare pentru săptămâna viitoare, se află în Bucureşti - 1.213, urmat de Cluj cu 1.064 posturi, Iaşi cu 566 joburi vacante şi Bihor cu 263 posturi. De cealaltă parte cele mai puţine locuri de muncă vacante sunt în Covasna - 32 şi Caraş-Severin - 12 posturi.

Datele au fost centralizate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, confrom ANOFM. În total în ţară sunt înregistrate 9.842 locuri de muncă vacante săptămâna viitoare.

La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 777 locuri de muncă, în vreme ce pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile peste 9.000 de locuri de muncă, în special pentru confecţioneri textile - 712 posturi şi confecţioneri de tricotaje, ţesături şi materiale sintetice - 650 posturi.

 

Comenteaza