Pierderi de o jumătate de milion pentru Transilvania Construcţii în primele 9 luni

Pierderi de o jumătate de milion pentru Transilvania Construcţii în primele 9 luni
Pierderi de o jumătate de milion de lei pentru Transilvania Construcţii în primele nouă luni ale anului, în mare parte din cauza dobânzilor mari la creditele contractate şi a creşterii cursului valutar, la o cifră de afaceri de 26,7 milioane de lei.

Conform raportului societăţii pe primele nouă luni ale acestui an, veniturile din exploatare ale companiei ajung la 35 milioane de lei. Transilvania Construcţii a înregistrat un profit dni exploatare de 2,34 milioane de lei şi o rată a profitului din exploatare de 8,76%. "Am avut o rentabilitate ridicată a activităţii de exploatare", comentează reprezentanţii societăţii. În schimb, în ce priveşte activitatea financiară, societatea a înregistart o pierdere de 2,58 milioane de lei, din cauza cheltuielilor financiare ridicate. "Aceste cheltuieli se compun din dobânzile achitate de societate pentru capitalurile atrase, precum şi din cheltuieli din diferenţe de curs valutar, de peste 2,5 milioane de lei", arată raportul financiar al companiei. Rezultatul net al societăţii în primele nouă luni ale anului este o pierdere de 510.000 lei, puternic influenţat de creşterea cursului valutar, care a generat cheltuieli din diferenţe de curs aferente creditelor contractate în valută.


Cifra de afaceri a companiei a fost realizată în special din vânzarea apartamentelor din complexul imobiliar Dorobanţilor Residence (44%), din închirierea spaţiilor în Parcul Logistic Transilvania (33%), din lucrări de construcţii şi montaj (18%) şi din închirierea bazei sportive (1,6%).
Transilvania Construcţii avea 103 angajaţi la sfârşitul trimestrului 3 al anului. Societatea este condusă de Andrei Timofte, fiul principalilor acţionari,soţii Mircea Timofte (30%-foto) şi Gabriela TImofte (29,4%). Transilvania Construcţii (COTR) tranzacţionează aproape un milion de acţiuni pe piaţa de capital, la o valoare nominală de 33 de lei. Ultima tranzacţie cu titlurile COTR a fost înregistrată în 13 noiembrie, când au fost tranzacţionate 247 acţiuni la un preţ de 27 de lei pe titlu.

 

Comenteaza