Planurile lui Orban. Ce se întâmplă cu autostrăzile

Planurile lui Orban. Ce se întâmplă cu autostrăzile

Programul de guvernare al PNL prevede, în domeniul Transporturilor, accelerarea și finaliza lucrărilor la autostrăzile aflate în execuție, dar și noi proiecte.

Programul de guvernare pentru domeniul Transporturi și Infrastructură al Cabinetului Orban prevede o serie de măsuri în sectorul rutier, printre care finalizarea proiectelor în execuţie, dar şi unele noi.

"Se va realiza accelerarea implementării şi finalizarea investiţiilor în continuare în scopul dezvoltării şi modernizării reţelei terestre de transport şi pentru creşterea absorbţiei de fonduri europene nerambursabile pentru exerciţiul financiar 2014-2020", se arată în programul de guvernare al PNL.

In ceea ce privește autostrăzile, iată care este planul PNL:

Finalizarea proiectelor în execuție:

Autostrada A1: Lugoj-Deva (Lot 3)

Autostrada A3: Borș-Nadaselu- secțiunile Biharia – Borș și Suplacu de Barcău- Chiribiș, Câmpia Turzii-Târgu-Mureș – lot Iernut-Chețani, Râșnov-Cristian

A7 : Centura Bacău

A10: Sebeș-Turda - lot 1, de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului 

Autostrăzi - proiecte noi de investiții:

Sibiu-Pitești;

Tg. Mureș-Iași-Ungheni;

Inel București (Ao)

Mențiune: Autostrada Comarnic-Brașov în lungime de 58,0 km și costuri 997,75 mil. de euro (prețuri 2014 MPGT) se va promova că proiect pilot în PPP, prin dialog competitiv. Decizia se va lua doar dacă vom obține sprijinul Comisiei Europene și dacă IFI (Instituțiile Financiare Internaționale), Banca Mondială,  BEI și BERD vor fi de acord să participe la finanțarea proiectului. Se va utiliza Studiul de fezabilitate (SF) din 2015, pe un traseu și soluții tehnice moderne și prietenoase cu mediul ambiant (ex. tuneluri). 

Noi drumuri expres:

Craiova – Pitești; Conexiunea Aeroportului H. Coandă - Autostrada A3; Lugoj – Craiova

Lista de rezervă drumuri expres: Constanța – Tulcea – Brăila; Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani-Suceava-Siret.          

Comenteaza