Ponta: Proiectul minier de la Roşia Montană se va face în baza Legii cadru, dacă se încadrează

Ponta: Proiectul minier de la Roşia Montană se va face în baza Legii cadru, dacă se încadrează
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa USL în care s-a decis ca proiectul de lege transmis de Guvern să fie respins de către Comisia parlamentară specială, că proiectul minier de la Roşia Montană se va face în baza Legii cadru care urmează a fi elaborată de Legislativ.

Întrebat ce se întâmplă cu proiectul minier de la Roşia Montană, în condiţiile în care USL a luat decizia politică de respingere, la nivelul Comisiei speciale parlamentare, a proiectului de lege transmis de Guvern Legislativului, Ponta a răspuns: "Pe baza legii cadru, dacă se încadrează, se va face. Dacă nu, nu. Simplu. Dar trebuie făcută Legea cadru".

"Poziţia comună a USL e aceea de a respinge proiectul de lege, dar de a da un mesaj clar că România, Guvernul, USL susţin proiectele economice de anvergură, de exploatare a tuturor resurselor noastre. E un mesaj foarte clar a propos şi de gazele de şist, unde poziţia e foarte clară, şi a PSD şi a PNL - am apreciat şi poziţia PDL în acest sens - de a stimula şi de a susţine împreună un cadru legislativ larg pentru toate aceste proiecte şi de a solicita tuturor instituţiilor care au expertiză în domeniu să participe la crearea acestui cadru şi de a-l pune în dezbatere publică", a adăugat Ponta.

Liderul PNL Crin Antonescu a anunţat, luni, după şedinţa USL, că se va da raport de respingere la proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană.

Crin Antonescu a precizat că, în şedinţa USL, s-a ajuns la consens în acest sens.

"Pentru comisia specială care azi îşi va da obştescul sfârşit şi va da vot final... principiul este următorul: raport de respingere pentru actualul proiect al Guvernului şi în concluzii se vor face câteva recomandări majore pentru constituirea unui cadru legislativ", a anunţat Antonescu.

"Acest proiect va fi respins", a mai spus Antonescu, precizând că o nouă lege va stabili criterii generale pentru exploatările viitoare

La şedinţa USL a fost prezent şi preşedintele Comisiei parlamentare privind Roşia Montană, senatorul PSD Darius Vâlcov.

Comisia va da votul în această seară, la ora 18.

Comenteaza