Prefectul Clujului s-a întâlnit cu directorul Mechel. Ce decizii s-au luat ca să oprească disponibilizările de la Câmpia Turzii

Prefectul Clujului s-a întâlnit cu directorul Mechel. Ce decizii s-au luat ca să oprească disponibilizările de la Câmpia Turzii
Prefectul din Cluj, Gheorghe Vuşcan, s-a întâlnit ieri cu directorul general al Mechel România, Yuri Gushkin, pentru a încerca găsirea unei soluţii pentru a evita disponibilizarea unei alte tranşe de muncitori de la combinatul din Câmpia Turzii.

"Situaţia celor de la Mechel este una destul de dramatică în acest moment pentru că disponibilizările vor atrage după sine şi alte probleme economice pe orizontală pentru micii întreprinzători", spune Vuşcan, adăugând că Gushkin i-a spus că principala problemă a combinatului Mechel, ce a atras după sine şi disponibilizările, este lipsa comenzilor din industrie. „Pentru că avem discuţii încă din luna iunie cu cei de la Mechel, ieri i-am comunicat domnului director general faptul că am cerut ministerelor care au lucrări de investiţii să adauge compania în baza de date ca potenţial furnizor de oţel, oţel laminat, profile din oţel şi altele", spune Vuşcan. "Ştim că la Câmpia Turzii avem o zonă monoindustrială, iar de locurile de muncă ale celor de acolo depind şi familiile lor. Sperăm ca în cel mai scurt timp să avem şi răspunsuri. De asemenea, în perioad următoare vom organiza o întâlnire la Cluj cu cei care consumă şi comercializează aceste produse pentru ca Mechel Câmpia Turzii să le poată oferi contracte avantajoase fără intermediari".

Amintim, Vuşcan le-a trimis săptămâna trecută adrese parlamentarilor din Cluj, în care le cere să promoveze un proiect de lege care ar duce la stoparea disponibilizărilor de la Mechel, ce include prelungirea perioadei de şomaj cu patru luni şi scutirea de plata contribuţiilor sociale pentru persoanele aflate în şomaj tehnic.

Comenteaza