Prima școală de meseriași în pardoseală din România a devenit funcțională la Cluj

Prima școală de meseriași în pardoseală din România a devenit funcțională la Cluj
185 de elevi din zona Ardealului vor urma cursurile din domeniul construcțiilor

Cei dintâi cursanți ai proiectului european al școlii de aplicatori de pardoseli și hidroizolații au semnat vineri contractele. Școala Poiana Turda este prima inclusă în proiectul inițiat de compania European Multisolutions Systems (EMS) Floor.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

“Unul dintre obiectivele noastre este de a ne implica activ în comunitatea din care provenim, este și motivul pentru care am demarat Școala EMS. Prin acest proiect ne propunem să ajutăm tinerii să primească o șansă de a cunoaște o meserie și chiar de a avea un serviciu stabil și plătit pe măsura muncii.

Ne bucurăm să anunțăm că primul nostru parteneriat cu școlile s-a semnat chiar cu o unitate de învățământ din apropierea noastră, Școala Poiana Turda”, au precizat reprezentanții EMS Floor.

Grupul fraților Claudiu și Marius Baciu a creat prima școală de aplicatori de pardoseli sintetice și hidroizolații, cu finanțare europeană. “În România nu există o specializare în acest sens, astfel că ideea unei școli de profil, care să îmbine teoria cu stagii concrete de practică, a venit firesc”, a declarat Claudiu Baciu, cofondator al EMS Floor Group.

185 de elevi înscriși la liceu, școală profesională sau postliceală, proveniți din zone defavorizate din Regiunea Nord-Vest (RNV), se vor specializa într-o meserie nouă. Proiectul include parteneriate cu unitățile de învățământ din care provin cursanții.

Compania a obținut o finanțare europeană de 500.000 de euro prin Programul Operațional cu Capital Uman, cu un proiect de stagii de practică în domeniul construcțiilor pentru 185 de elevi din RNV. Grupul EMS este format din trei divizii specializate în pardoseli, hidroizolații și recondiționări de pardoseli.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza