Producător de sirop și dulcețuri din Cluj: Diversificați producția, vă scapă de pierderile din marfa nevândută

Producător de sirop și dulcețuri din Cluj: Diversificați producția, vă scapă de pierderile din marfa nevândută
| Foto: Delicium - Jams and Syrups

Paul Căpușan, fondatorul Delicium, Jams and Syrup din județul Cluj, este de părere că un portofoliu diversificat de produse în domeniul fructelor de pădure îi ajută pe antreprenori să scape de supraproducție și produse nevândute.

Producătorii de fructe de pădure spun că în acest domeniu este nevoie de multă muncă, nu poţi face profit peste noapte şi, în plus, subliniază faptul că nu este bine să te concentrezi pe un singur tip de cultură pentru că poţi ajunge în imposibilitatea de a-ţi culege şi vinde toată producţia.

„Diversificaţi portofoliul. V-ar scăpa de foarte multe lucruri, de supraproducţie şi pierderea unei părţi din producţie prin faptul că nu o puteţi vinde“, a spus pentru ZF, Paul Căpuşan, fondatorul Delicium, Jams and Syrup din judeţul Cluj.

Compania Delicium, Jams and Syrup a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 203.506 mii de lei, potrivit site-ului de specialitate termene.ro.

Tot pe o producţie diversificată a pariat şi Continental Berries din judeţul Hundoara, care cultivă pe o suprafaţă de 23 de hectare mure, căpşune şi zmeură.

Comenteaza