Producătorul de birouri mobile Nooka își va mări producția la Cluj

Producătorul de birouri mobile Nooka își va mări producția la Cluj

Start-up-ul irlandez Nooka Space va majora capacitatea de producţie a fabricii de la Cluj, unde produce birouri de proximitate, inteligente şi mobile, pe fondul cererii mari din Europa de Vest.

„În România avem două birouri de model, unul în Bucureşti şi unul în Cluj - care este într-un parc, cu vedere spre lac. Nooka este un start-up lansat în ianuarie care acum a demarat. Sunt acum peste 150 de precomenzi care urmează a fi livrate în termen scurt. Durează 60 de zile de la rezervare şi două ore să montezi biroul.

Prin investiţie vom duce producţia de la 20 de unităţi pe lună la șase unităţi pe zi. Cererea este foarte mare şi avem interes şi din SUA acum. Lansarea s-a făcut în Irlanda şi zona Benelux; interesul a fost foarte mare din partea ţărilor nordice“, a spus Sergiu Băbăşan, country mana­ger Nooka Space Ro­mânia, conform ZF.

„Compania a ales să producă aici deoarece tehnologizarea s-a realizat aici. Aşa a pornit intenţia de a avea un pilon important în România. Conceptul a pornit de la problema din pandemie, de a face schimbări de mod de lucru. Birourile sunt controla­bile prin aplicaţia mobilă, iar din interior poţi controla accesul, rezervarea, plata, localizare, temperatură şi filtrare“, a spus Sergiu Băbăşan.

Nooka Space se adresează mai multor segmente de clienţi: persoane care lucrează de la distanță şi au nevoie de un spaţiu de lucru individual şi personalizat, antreprenori, companii private, dezvol­tatori imobiliari. În România sunt în vizor şi administraţiile publice care vor să investească în birouri de proximitate la mobilitate urbană. 

"Sunt cereri şi din partea persoanelor fizice care vor să instaleze în curte un astfel de birou dar şi din partea firmelor care vor să le monteze în zonele cu mulţi angajaţi, în cartiere cu flux mare iar ei vor să subînchirieze. Avem dezvoltatori imobiliari cu care discutăm, chiar cu manageri de plajă sau primării care vor să furnizeze astfel de birouri pentru locuitori", menționează Băbăşan.

Nooka Space deţine două modele de birouri, diferenţiate în funcţie de dimensiuni: unul recomandat celor care îşi doresc un spaţiu individual, pentru o singură persoană, şi altul adaptat pentru două staţii de lucru. Dacă îşi doresc să obţină un venit suplimentar, cei care deţin un birou îl pot subînchiria atunci când nu îl folosesc.

Comenteaza