Profi elimină noțiunea de non-stop, dar angajează oameni aflați în șomaj tehnic

Profi elimină noțiunea de non-stop, dar angajează oameni aflați în șomaj tehnic

Rețeaua de supermarketuri Profi Rom Food (PRF) a scurtat programul de funcționare a magazinelor. Noul program este 08:00-20:00 în întreagă țară, excepție făcând zonele în care autoritățile locale impun un program mai redus. 

Magazinele care aveau program non-stop se conformează și ele noului orar. Profi a introdus prioritate la casele de marcat pentru persoanele în vârstă de peste 60 de ani, pentru medici și personalul Ministerul Afacerilor Interne, cu document de identitate sau o legitimație de serviciu.

Pentru un maxim de protecție, angajații magazinelor vor lucra în schimburi de câte 12 ore. Cei care încheie un schimb vor reveni la lucru doar după o zi de pauză, timp în care spațiul comercial a fost integral dezinfectat pentru a evita transmiterea vreunui pericol de la o tură la alta.

Profi a oferit o mână întinsă celor care, forțați de împrejurările actuale, intră în șomaj tehnic. Discuții cu mai mulți retaileri nealimentari în vederea preluării unei părți dintre salariații pe care aceștia îi disponibilizează, se poartă deja, dar rețeaua este gata să extindă lista firmelor eligibile.

"Pentru acest demers, Profi apelează la sprijinul autorităților de la toate nivelurile ca, prin coordonarea cerințelor și mesajelor, să faciliteze îndeplinirea acestei misiuni din perspectiva aprovizionării, transportului mărfurilor și al angajaților, ca și din cea a companiilor, care prin produsele și serviciile lor fac posibilă funcționarea în condiții bune a rețelei, a retailului alimentar în general", a anunțat conducerea PRF.

Comenteaza