Proprietarul "Big Mănăștur" are director nou

Proprietarul "Big Mănăștur" are director nou

Grupul Winmarkt, subsidiara românească a grupului italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care deține complexul comercial din cartierul clujean Mănăștur a operat schimbări la nivelul consiliului de directori, din ianuarie.

Decizia face parte a strategiei de dezvoltare și planului de operațiuni al grupului pentru piața locală. Extinderea Consiliului de Administrație este una dintre măsurile implementate la nivelul managementului Win Magazin în acord cu strategia de dezvoltare și presupune o împărțire eficientă a atribuțiilor sporite, alocate până în prezent fostului CA.

Gestiunea diviziilor va fi definită astfel: președinte executiv al Consiliului de Directori – Daniele Cabuli; director executiv – Carlo Barban (divizia corporate, departamentul juridic, taxe, administrație); director executiv – Gianluca Martora (dezvoltarea portofoliului imobiliar și a diviziei tehnice, relații publice și comunicare externă) director nonexecutiv - Andrea Bonvicini; director nonexecutiv - Raffaele Nardi.

Până în prezent, Barban a deținut roluri extinse în cadrul companiei, acționând ca director general al Win Magazin și managing director al Winmarkt Management. Preluarea ștafetei de către Martora în ceea ce privește investițiile și comunicarea vine ca urmare a extinderii echipei de management și a experienței acumulate de acesta în cadrul IGD. Martora va prelua și rolul de managing director al subsidiarei Winmarkt Management.

„Vom urma strategia de creștere definită în ultimii doi ani și suntem încrezători că eforturile conjugate ale echipei de management extinse vor aduce un plus de valoare pentru partenerii noștri de business și pentru clienții centrelor Winmarkt. Actualizarea continuă a proprietăților deținute în România rămâne o direcție în focus pentru 2019”, a declarat Gianluca Martora.

Gradul de ocupare pentru reţeaua de centre comerciale Winmarkt era de aproape 100% în 2017, conform IGD. Reţeaua Winmarkt, compusă din 15 centre comerciale aflate în 13 oraşe ale României, are o suprafaţă închiriabilă de 90.000 mp.

Ea a fost achiziţionată în 2008 de IGD cu 182 de milioane de euro de la fondurile de investiţii Ivington Enterprises şi Broadhurst Investments. În 2010, casa italiană de brokeraj Intermonte a informat că IGD avea în intenţie să vândă o parte dintre activele din România, pentru 25 milioane de euro, şi să părăsească piaţa românească "pentru un preţ corect”, însă acest lucru nu s-a mai realizat.

Winmarkt are în proprietate centre comerciale şi o clădire de birouri în Cluj-Napoca, Alexandria, Bistriţa, Brăila, Buzău, Galaţi, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Tulcea, Turda, Vaslui. Printre principalii concurenţii săi de pe piaţa clujeană se numără complexele comerciale Central, Platinia, Sigma, Sora, Ferdinand, dar şi marile centre Iulius Mall sau Vivo.

Comenteaza